Bucataras pentru o zi numarul 1 in SATI!

Postat de Bucataras in Bucataras in oras
8 Iul 2011
Bucataras pentru o zi numarul 1 in SATI!

Ziua de 6 iulie 2011 va ramine o borna importanta in istoria Bucataras.ro. Este ziua in care am fost pentru prima oara in viata siteului nostru vesel numarul 1 in clasamentul oficial al siteurilor culinare din Romania (SATI)!

Mai importante insa decit aceste cifre sint mesajele pe care le-am primit de la cea mai frumoasa si activa comunitate culinara din .ro, cea a bucatarasilor.

Cele 10 motive ale Sylviei ...

 1. Imi place Bucataras.ro pentru numele lui sagalnic si modest, care iti spune ca nu trebuie sa fii mare maestru culinar ca sa iti gasesti locul aici :). E suficient sa fii un « bucataras »  mic cu retete noi si cu zambetul pe buze

2. Imi place pentru  atmosfera minunata care troneaza mereu pe site! Mereu se rade, se  fac glume, se gateste in « echipa ». Incepe cineva  cu o reteta si face pofta la jumatate din  Romanie, care se pune pe gatit :) .... (continuarea aici)

Vorbele voastre sincere si frumoase ....

Aziz tocmai din Israel: "Am intrat pe acest site citind un articol despre orasul meu scris de ionix si n-am mai plecat! Este asa o atmosfera, asa de mult bun simt, asa respect pentru ceea ce altii fac si gindesc ca pur si simplu te face sa te simti ca acasa, linga prieteni de o viata, linga vorbe bune, linga oameni adevarati veseli care te molipsesc iremediabil.....adevarat ma bucur ca v-am descoperit asa virtual si cu siguranta va veni vremea sa ne si vedem, pup cu mare drag toti bucatarasii!"

Carmen Vlad: "aici este oaza mea de linişte şi bună dispoziţie, aici dimineaţa înainte de a pleca la srviciu imi beau cafeaua şi tot aici mă întorc atunci când inspiraţia mă părăseşte iar eu mă întrb... ce să mai gătesc astăzi?" (citeste si aici)

Articolele prin care emotiile frumoase ale unuia dintre noi devin emotiile frumoase ale tuturor ...

Din palmele bunicii plamadita

"O fi a 10-a sau a 11-a casa. Nu mai stiu exact. Viata de nomad cu chirie te-nvata sa te atasezi mai putin de culcusul caruia-i spui temporar acasa. Un timp am crezut ca sunt in cautarea unui loc, inca nevazut, inca nestiut, inca nebanuit. Dar acum ca stau si depan in gand zilele albe ramase pana la Craciun, imi dau seama ce au in comun toate locuintele prin care-am trecut.

In fiecare iarna petrecuta intr-un loc strain, ma gandesc la o dimineata calda, in care ma trezesc in miros de mere coapte. Focul arde in soba, iar pe perete o candela veche. O femeie batrana si buna mesteca intr-un ceaun. Afara omatul e pana la geam si eu ma intreb cum o sa treaca prin asa nameti, spre usa noastra, Mos Craciun.

Si stiu clar ca undeva intr-un sat, un drum de castani duce spre-o ulita. Pe ulita e o casa, iar in casa e o bunica.

Imi este uneori sufletul framantat de doruri pentru acele locuri in care mergeam desculta, pentru mirosuri pe care le adulmecam din capul patului dimineata, pentru glasuri ce-mi vorbeau in dulcele grai pe care-l stiu de cand mergeam de-a busilea, doruri fata de lucruri pe care nici nu stiu sa mi le limpezesc, dar care ma fac sa imi amintesc cert de senzatia de acasa.

Pentru ca locul in care te simti cel mai bine este mai mult un sentiment crescut din toate amintirile care ti s-au intamplat, oamenii care ti-au atins viata, cei care ti-au plecat, dar inca dainuie in tine, cei pe care ii stii departe, dar pe care ii tii strans in inima ... Pentru mine, acel loc e Malini. Iar acolo, in casa veche de la tara, inca traieste bunicul, desi nu mai e. Il gasesc insa in oglinda din perete in care se barbierea cu briciul, sau in cuier -  in boanda pe care nimeni n-o muta de-acolo, in ceasul de langa pat pe care-l asculta mereu inainte de culcare, sa vada daca mai merge." (scris aici de Adinuta)

... si minunatele clipe in care am ris impreuna, ne-am sfatuit sincer ca prietenii de nadejde, am ascultat muzica ... toate acestea sint mult mai importante dragi bucatarasi.

Va imbratisez cu drag!

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking