Busuiocul verde

Postat de AlexandraOrdean in Condimente
29 Ian 2014
Busuiocul verde

Provenind din Asia tropicala, busuiocul este o planta sensibila la frig si umezeala, preferand temperaturile crescute si clima uscata.

Se incadreaza in categoria plantelor complexe, utilizabile atat in gastronomie cat si in medicina sau aromaterapie, datorita uleiurilor esentiale pe care le contine.

Cum se mananca busuiocul?

De regula busuiocul se consuma in stare proaspata.

Atunci cand se prepara termic, in diferite mancaruri sau sosuri, frunzele de busuioc se adauga la finalul prepararii, pentru a-si pastra aroma intacta.

El este intalnit cu precadere in gastronomiile mediteraneene dar si asiatice.

La italieni, busuiocul se foloseste in sosuri pentru paste si fripturi.

In bucataria greceasca de asemenea, frunzele de busuioc se pun in salate si in baiturile de marinare a carnii.

Francezii folosesc busuiocul nu doar in sosuri si fripturi, ci si drept colorant natural al untului sau al branzei, servite la aperitiv.

Terapiile cu busuioc! 

Busuiocul reprezinta un remediu natural pentru tratarea si vindecarea diverselor afectiuni: bronsita, afectiuni gastrointestinale, febra sau guta.

Unul dintre rolurile esentiale medicale ale busuiocului pe care le-au descoperit specialistii este faptul ca mareste puterea de dezintoxicare la nivelul ficatului, deoarece in frunzele de busuioc sunt prezente sase substante cetonice cu actiune directa asupra celulelor hepatice.

Ceaiul preparat din frunze de busuioc se recomanda pentru tratarea crampelor, infectiilor urinare, durerilor de cap, laringitei, faringitei, fiind pe de alta parte si un stimulent al sucurilor gastrice.

De asemenea consumul de ceai de busuioc scade efectul nociv al nicotinei si al altor toxine cu nucleu de tip nicotinic, patrunse in sange prin inhalare sau ingestie.

Ceaiul de busuioc poate reduce si viteza de transformare a zaharurilor in grasimi.

Busuiocul ajuta organismul si la nivel extern: comprese umezite in decodt de busuioc pot trata intepaturi de insecte, rani sau eczeme superficiale.

Intrebuintarea busuiocului s-a dovedit a fi eficienta si in tratamente cosmetice, prin infuzii cu frunze de busuioc, indicate in cazul tenurilor seboreice.


Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking