Castravetele, benefic in orice anotimp

Postat de Elena_Daria in Legume
30 Apr 2012
Castravetele, benefic in orice anotimp

Castravetele este alimentul ideal pentru vara. Poti sa il mananci ca o simpla gustare cu sare si piper, il poti gati sau adauga in salate. Are un continut ridicat de apa iar efectele racoritoare ale acestei legume te ajuta sa-ti pastrezi corpul revigorat.

Beneficiile castravetilor

Descoperit acum 10 000 de ani, in Asia, Cucumis sativus apartine aceleiasi familii de vegetale ca si dovlecelul si dovleacul. Castravetele are mai multebeneficii medicinale, de aceea joaca un rol important intr-o dieta de vara. Contine cantitati mici de zahar, carbohidrati si grasimi, in schimb cantitati mari de vitamina B, fosfor, calciu, zinc si alte minerale. De asemenea, poate fi folosit pentru a racori tenul pe durata verii.

Castravetele are proprietati diuretice, ajutand organismul sa elimine toxinele si mentinand tesuturile si pielea sanatoase. El impiedica aparitia gastritei, a arsurilor stomacului si cresterea aciditatii, mult mai frecvente vara.

Doctorii recomanda mereu consumul regulat de castraveti persoanelor care sufera de probleme ale presiunii sangelui. Potasiul, magneziul si continutul de fibre aduc presiunea sangelui la un nivel normal. De asemenea, este recomandat diabeticilor.

Sucul de castravete consumat regulat ajuta la cresterea parului si previne ruperea si exfolierea unghiilor.

Castravetele are proprietati benefice pentru piele si ochi. Miezul castravetelui, o pasta din acesta sau chiar coaja acestei legume au efect racoritor cand sunt aplicate pe ochii umflati sau pe pielea iritata. Cand se plaseaza direct pe loc, ajuta la reducerea inflamarii si a temperaturii. Sucul de castravete este recomandat pentru a imbunatati aspectul pielii. Apa continuta de castravete hidrateaza pielea si o face sa straluceasca.

Cum sa alegi si sa depozitezi castravetii

Cum castravetii sunt foarte sensibili la caldura, alege-i pe cei care sunt depozitati in locuri racoroase. Ar trebui sa fie tari, rotunzi la varfuri iar culoarea ar trebui sa fie verde crud sau verde inchis. Evita castravetii care sunt galbeni, umflati, cu portiuni moi sau varfuri ridate. In general, castravetii mai subtiri au mai putine seminte.

Desi multe persoane cumpara castraveti cu coaja lucioasa, este recomandat sa ii alegeti pe cei cu coaja mai putin lucioasa pentru ca nutrientii din coaja sa poata fi mancati fara chimicalele care ii dau acel luciu.

Castravetii ar trebui pastrati in frigider, unde vor sta cateva zile. Daca nu folosesti tot castravetele la o masa, pune restul in folie alimentara din plastic sau intr-un vas etans pentru a nu se usca. Pentru o calitate mai buna, castravetii ar trebui mancati in maximum doua zile. Tinuti prea mult timp la temperatura camerei, ei se vor ofili. 

Sursa:http://www.avantaje.ro/Gastronomie/Mananca-sanatos/Castravetele-benefic-in-orice-anotimp-898332

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking