Cerealele integrale, un beneficiu pentru sanatate

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin
2 Noi 2011
Cerealele integrale, un beneficiu pentru sanatate

Tot mai multe reclame ne ademenesc săa consumam cereale pentru ca ne fac mai energici, mai tonici si ne asigura o parte din necesarul de vitamine si minerale al organismului. Alege sortimentele de calitate insa!

Un studiu realizat timp de 10 ani de catre cercetatorii americani a ajuns la concluzia ca cerealele cu lapte au un efect benefic asupra sanatatii. Peste 2.400 de adolescenti au participat la acest studiu, iar starea lor de sanatate s-a imbunatatit. Studiul a scos in evidenta faptul ca  persoanele care iau in mod constant un mic dejun compus din cereale si lapte nu mai sunt atat de dornice sa manance dulciuri sau sa bea bauturi care contin zahar si/sau cofeina. Un alt efect benefic al consumului de cereale cu lapte la micul dejun este acela al cresterii dorintei de a face sport, explicatia fiind ca, prin continutul lor de fibre, acid folic si zinc, cerealele ne dau mai multa energie in comparatie cu un mic dejun plin de colesterol (oua, sunca, branzeturi grase). 

Consuma cereale integrale, fara zahar si alte adaosuri artificale

Pentru a profita de efectul benefic al consumului de cereale cu lapte, trebuie sa optam pentru cereale naturale, fara adaosuri artificiale, de tipul aditivilor alimentari, zaharului si  aromelor. Acestea dau un gust mai bun produsului, o forma mai atractiva, dar nu contribuie la starea de bine a organismului. Ideale de consumat sunt cerealele integrale simple sau sub forma de mixuri de cereale si fructe uscate (banane, stafide, alune). La acestea putem adauga putina miere de albine pentru a obtine un gust mai savuros.

Laptele folosit trebuie sa fie de calitate, cu un continut mediu de grasime. Consumand cereale si lapte de calitate cat mai des la micul dejun, putem fi siguri ca dam startul unei zile noi mai energici si mai plini de viata, iar pe termen lung vom fi mai sanatosi.

Procesarea cerealelor le scade calitatea nutritiva

Procesarea cerealelor, ca de altfel a celor mai multe dintre produsele de pe piata, este in detrimentul consumatorilor. In cazul cerealelelor, in urma procesarii ajungem sa consumam numai anumite parti din planta, care nu sunt neaparat si cele mai hranitoare. Stramosii nostri se hraneau cu cerealele intregi sau macinate, fara a pierde nimic din compozitia plantei. Astazi numaram pe degete sortimentele de cereale fara adaosuri artificiale, dar mai ales magazinele care le comercializeaza.

Sfat: Cautati sortimentele de cereale neprocesate in farmaciile naturiste sau in magazinele care au standuri dedicate cerealelor naturale sau bio (organice).

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking