Stim ce contin cerealele "sanatoase" pentru micul dejun?

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin
31 Oct 2011
Stim ce contin cerealele "sanatoase" pentru micul dejun?

Cam ce credeti ca se gaseste in cerealele pe care le mancam uneori la micul dejun? Pe unele pungi scrie clar: vitamine, minerale, fara adaos de zahar sau fara coloranti. Asa ca le luam multumiti de pe raft si asteptam incantati dimineata pentru a manca o portie buna cu lapte.

Am aflat insa despre un experiment (realizat de catre americani) care mi-a cam taiat pofta de-a ma bucura de fulgi de porumb la micul dejun.

Ce au facut? Au ales un tip de cereale care se lauda ca ar contine minimul de minerale si vitamine necesare zilnic, printre care si fier. Cativa fulgi de porumb au fost pusi intr-un bol sa pluteasca pe suprafata apei. A fost plimbat un magnet deasupra lor si se vede clar cum fulgii pot fi dirijati cu usurinta.

Apoi lucrurile au devenit mult mai interesante. Intr-o punga transparenta de plastic a fost lipit un magnet. Fulgii au fost pusi intr-un blender si amestecati cu apa pentru a se dizolva bine si a elibera fierul continut. Pasta obtinuta a fost pusa in punga de plastic.

Ce se poate observa este ca pilitura de fier din fulgii de porumb s-a adunat pe magnet. S-a folosit un feon pentru a usca particulele negre adunate si a se observa mai bine ca este vorba de fulgi metalici. Cred ca cei mai multi dintre noi cumparam cereale fortifiate, dar avem in minte ceva sanatos, nu metale sub forma de praf:

Foto: hellobeautiful.com

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking