Ouale - ideale pentru micul dejun

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin
11 Noi 2011
Ouale - ideale pentru micul dejun

Amino-acizii din oua se transforma in fibra si masa musculara, fiind cel mai recomandat produs cand vine vorba de proteine. In plus, acestea contin si alte 13 vitamine benefice organismului uman.

Studii recente au aratat ca persoanele care consuma oua la micul dejun ard mult mai repede caloriile pe timpul zilei. Asta pentru ca 75% din grasimile care se gasesc in oua sunt nesaturate, adica de tip sanatos.

Cum sa nu te saturi de oua:

1. Azvarlite. Da, exact, azvarlite. Pune in tigaie, intr-o lingurita de ulei, ardei rosu tocat marunt si putin marar, peste care "azvarle" ouale si amesteca-le pana se fac. In loc de sare, foloseste sos de soia.

2. Impachetate. Ai auzit de shaorma din omleta? Ei bine, prepara o omleta ideala, groasa cam de 1,5 cm si umple-o cu branza rasa, rosi tocate marunt, varza, castraveti si un pic de sos de susan. Delicios!

3. Fierte. Clasic, sanatos si gustos. Sunt recomandate alaturi de bacon afumat si mustar.

4. Ochiuri. Da, dar in apa. Vor iesi la fel de gustoase si vor avea un pic din consistenta oului fiert. Pot fi consumate cu branza si salata de legume proaspete.

Daca nici asa nu te-am convins, afla ca ouale contin jumatate din doza recomandata de colina pe  care omul trebuie sa o consume in fiecare zi. Aceasta are rolul de a trimite mesaje spre creier, care poate stoca mult mai multe informatii.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking