Ciocolata

Postat de gurita_ta2005 in Bucataras hai hui
23 Apr 2012
Ciocolata

Dar sa vedem despre ce tip de ciocolata este vorba si in ce fel poate fi ea benefica pentru organism.

Descoperirile recente arata ca un anumit tip de ciocolata, care creste considerabil numarul de antioxidanti din organism, poate duce la ameliorarea sau chiar eliminarea unor boli foarte grave precum bolile de inima sau cancerul. Niste cercetatori britanici au conchis, chiar, ca o ciocolata de un anumit tip poate fi mai benefica organismului nostru decat jumatate de kilogram de varza de Bruxelles sau doua kilograme de mere.

Desi nu putem elimina fructele si legumele din alimentatia noastra zilnica in favoarea acesteia, ciocolata vine si intareste aportul fructelor la un echilibru fizic. Aceiasi cercetatori britanici sustin ca ciocolata este mai eficienta in combaterea tusei decat siropurile specifice. Siropurile de tuse contin codeina, ceea ce provoaca o stare de somnolenta. Se pare ca efectul placebo este foarte puternic atunci cand vine vorba despre aceste siropuri. Ciocolata neagra are in alcatuirea ei un derivat, teobromina, care este foarte eficient impotriva tusei.

Un grup de cercetatori germani au ajuns la concluzia ca ciocolata neagra este foarte buna si in scaderea tensiunii arteriale, ceea ce duce la scaderea cu 20% a riscului producerii unui infarct sau accident cerebral. Doua patratele de ciocolata neagra pe zi va ajuta la scaderea tensiunii arteriale fara a aparea riscul ingrasarii. Dimpotriva, excesul de ciocolata poate duce la obezitate, ceea ce va ingreuna buna functionare a inimii.

Cercetarile medicului olandez Oscar Franco au aratat faptul ca ciocolata neagra poate creste durata vietii cu pana la 6 ani si poate imbunatati considerabil calitatea vietii. Ciocolata contine polifenoli care protejeaza organismul de efectele radicalilor liberi, inclusiv imbatranirea accelerata. Ciocolata si la eliminarea colesterolului rau din organism.

Cercetatorii americani au facut un experiment pe un numar de cupluri de indragostiti si au ajuns la concluzia ca efectele ciocolatei sunt mai puternice decat cele ale unui sarut, aceasta stimuland activitatile inimii si creierului mai mult decat sarutul.

In plus, continutul de magneziu din ciocolata este un aliat perfect impotriva celei mai obisnuite si greu de controlat maladii cu care ne confruntam tot mai mult: stresul.

Femeile la menopauza pot gasi un sprijin in ciocolata, deoarece impiedica aparitia si dezvoltarea osteoporozei. Si femeile insarcinate sunt avantajate daca consuma zilnic o cantitate moderata de ciocolata, deoarece se reduce cu 70% riscul aparitiei pre-eclampsiei (toximie gravidica).

Ciocolata este si un cadou excelent, care nu tine cont de persoana, sex, varsta, nationalitate, si nu da gres niciodata.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking