Ciupercile - pastile pentru sănătate

Postat de Sidy in Alimente
5 Iul 2014
Ciupercile - pastile pentru sănătate

Trei-patru porţii de ciuperci pe săptămână , sursa perfectă de proteine. Nu mai avem nevoie de carne , nu mai simţim oboseala şi spunem adio durerilor de stomac.

"Mănăstirea într-un picior" nu este doar subiect de ghicitoare , ci şi un tratament naturist.

    Tot mai multe studii arată că ciupercile ar putea intra în categoria super-alimentelor , alături de broccoli şi afine.

Iată care sunt principalele beneficii aduse organismului. 

    Sursă de fibre , vitamine şi minerale.

   Ciupercile sunt într-adevăr un aliment-minune. Asta pentru că nu conţin grăsimi , zahăr ori sare şi sunt o sursă valoroasă de fibre şi vitamine din grupul B. Ciupercile conţin şi minerale esenţiale , dintre care potasiu , cupru , fier  şi fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul , care nu se găseşte în prea multe fructe sau legume.

    Scad apetitul.

    Cu mai mult de 90% apă , ciupercile te fac să te simţi sătul fără să creşti conţinutul caloric. 

    Ajută în diete.

    Ciupercile au foarte puţine calorii. O cană de ciuperci asigură organismului 50 de calorii din care acesta îşi poate extrage energia necesară. Această calitate le transformă într-un aliment de bază în curele de slăbire. 

    Bogate în proteine.

    Dintre toate legumele , ciupercile sunt considerate cel mai bun substitut pentru carne. Mai mult , spre deosebire de carne , ciupercile sunt mult mai uşor de digerat , procesul de digestie necesitând un consum mai mic de energie din partea organismului. 

    Leac împotriva cancerului  de sân.

    Cancerul de sân poate fi prevenit prin consumul zilnic de ciuperci , spun cercetătorii. Astfel , femeile care introduc în alimentaţia zilnică ciupercile prezintă un risc mai redus de a se îmbolnăvi de cancer mamar. Specialiştii susţin că şansele de a dezvolta tumori mamare sunt cu atât mai mici , cu cât consumul de ciuperci este asociat cu cel de ceai verde. 

    Înlătură oboseala şi anxietatea.

    Anxietatea , oboseala şi stresul se pot trata şi preveni cu ajutorul ciupercilor , datorită conţinutului mare de zinc şi vitamine din grupul B.

 Consumul a trei ciuperci zilnic reduce considerabil senzaţia de epuizare fizică şi intelectuală , dar şi sentimentul neplăcut de iritare şi anxietate. 

    Ciupercile de cultură , bogate în antioxidanţi. 

    Ciupercile Champignon conţin mai mulţi antioxidanţi  decât germenii de grâu şi decat ficatul de pui. În consecinţă , au capacitatea de a întări sistemul

 imunitar. 

    Extractele din ciuperci Pleurotus (burete sau păstrăv de fag) au fost încorporate în tincturi , ceaiuri sau pilule şi au multe efecte benefice: antibacterian , antiviral , reduc tensiunea , protector cardio-vascular şi tonic pentru sistemul nervos.  

 

 In concluzie....mancati cat mai multe ciuperci !

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking