Clementine..fructele nu eu...Clementina

Postat de Constelatialeu in Cu de toate
7 Ian 2014
Clementine..fructele nu eu...Clementina

Clementinele sunt citrice rezultate din incrucisarea portocalelor  amare cu mandarinele,au un gust dulce-acrisor si nu au samburi.Despre clementine se spune ca au fost descoperite de parintele Clementin Rodie  accidental in anul 1902.Dar se pare ca in China erau cultivate cu 6 secole mai devreme.In S.U.A au fost aduse pe la 1914,in Europa se cultiva mai ales in Spania.

Beneficiile clementinelor:

In silueta-Clementinele ajuta in curele de slabire deoarece sunt fructe cu calorii negative,ele avand un continut scazut in calorii,dar consumand mai multa energie din corp pentru a fi metabolizate.Clementinele sunt recomandate in dietele cu fructe,avand totodata si un puternic efect antioxidant

In detoxifiere-in curele de detoxifiere cu fructe clementinele sunt recomandate,o zi putandu-se consuma numai aceste fructe.Clememntinele contin antioxidanti care ajuta la eliminarea radicalilor liberi din organism.

In urticarii si alerii-In cura de detoxifiere din urticarie( faza fructe)precum si in curele pentru alte tipuri de alergii se recomanda consumul de clementine,se pare ca acestea intaresc sistemul imunitar al organismului si stabilzeaza reactia alergica.

Pietre la rinichi-Pentru cei care prezinta litiaza renala( pietre la rinichi) este recomandat sa introduca in dieta lor zilnica consumul a 3-5 clementine.Deasemenea recomandat ceaiul de matese de porumb si cozi de cirese.

Imbunatatesc vederea-Clementinele sunt bogate in vitamina A,culoarea portocalie stand marturie cantitatii crescute de betacaroten,precursorul acestei vitamine,substanta implicata in procesele celulelor din retina responsabile pentru initierea vederii.

Pentru frumusete-Clementinele sunt bune si pentru frumusete,atat consumate ,cat si in prepararea unor masti cosmetice naturale.Fiin bogate in vitaminele C,A si E,clementinele ajuta la refacerea structurii colagenice a pielii,luptand impotriva ridurilor si vergeturilor si totodata refacand elasticitatea pielii,redandu-i aspectul tanar.

Clementinele combat formarea cheagurilor de sange.

Sursa de inspiratie,articole despre clementine de pe google....

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking