Climatul din casa in care locuim se reflecta in sanatatea organismului nostru

Postat de corina241 in Cu de toate
26 Noi 2010
Climatul din casa in care locuim se reflecta in sanatatea organismului nostru

Va relatez cateva aspecte care ne sunt necesare pentru sanatatea vitala a organismului ,in conditiile in care majoritatea oamenilor uita de acestea in anotimpul rece.

Spre exemplu,in casa unde locuiesc eu si familia mea(suntem 4 persoane) se produc zilnic sub forma de vapori de gatit,dus,spalat pana la 10 litri de apa.Acest surplus de umezeala se poate indeparta printr-o aerisire corespunzatoare.Aerul rece care patrunde prin aerisire poate sa absoarba o parte din vapori si astfel ajungem la o umiditate normala in casa.

Specialistii, prin intermediul medicilor, ne recomanda ca cel putin la un interval de cateva ore ,aerul din incapere sa fie schimbat.Iar seara,inainte de culcare,10 minute de aerisire obligatorie,somnul fiind mult mai odihnitor.

In aerul folosit din incapere,neaerisit,se aduna mirosuri,o concentratie mare de dioxid de carbon,chimicale de la solutiile de curatat si astfel,lipsa oxigenului suficient,poate duce la scaderea concentrarii si a eficientei copiilor,dar si a adultilor ,poate genera dureri de cap si alergii celor care locuiesc in casa.Umiditatea ridicata toate dauna si peretilor,formandu-se astfel mucegaiul.

Temperatura normala din living,camera de zi ar trebui sa fie undeva intre 19-22°C,in dormitor temperatura usor mai scazuta,intre 16-18°C pentru un somn linistit,chiar si in baie trebuie sa avem temperaturi ''controlate'' 22-24°C.

Plantele de interior au un rol important,pe langa faptul ca arat foarte bine;) sunt si o sursa de oxigen,eliminand totodata dioxidul de carbon.

Plantele se pot gasi in fiecare incapere din casa dormitor,camera de zi,in bucatarie prin diferiti mini-arbori,gen foi de dafin,cimbrisor,marar sau patrunjel in ghiveci ajutandu-ne si la preparea mancarurilor cu plante tot timpul proaspete.

Sunt plante naturale speciale care pot fi puse chiar si in baie,cu conditia ca acea incaperesa fie bine aerisita si cu lumina naturala.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking