Cum a aparut Pizza.

Postat de Luana in Cu de toate
26 Mar 2013
Cum a aparut Pizza.

Termenul de ,,pizza,, a fost mentionat pt prima data intr.un text latin in anul 997 intr-un orasel din Italia . Termenul propriu-zis poate insemna o multime de cuvinte.

Orasul care este strans legat de pizza este Napoli.Aici acest fel de mancare acum aste mancarea de baza a saracilor, pentru ca este ieftina usor de praparat si satioasa in acelasi timp. 

Istoria pizzei incepe odata cu aducerea rosiilor in Europa din America in sec XVI. in secolul XVIII saracii obisnuia sa puna sos de rosii pe panea lor plata si asa s-a nascut pizza care o stim azi cu totii. In 1738 a fost infiintata prima pizzerie la care veneau majoritatea turistilor sa manance . Numele primei pizza cu branza se numeste dupa printesa Margherita aceasta puratandu-i si numele , printesa auzind de aceasa pizza a cerut sa i se dea si ei o bucata si plancadu-i atata de mult s-au decis sa-i dea numele de Margherita .

In zilele  de astazi Asociatia Pizzei Napolitane Veridice are reguli foarte stricte in ceea ce priveste pregatirea unei pizze autentice.Pizza trebuie coapta intr-un cuptor cu lemne, aluatul framantat manual si multe altele.

 

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking