Cum am facut lapte de cocos acasa :)

Postat de papabundetot in Cu de toate
18 Iun 2013

In weekend vroiam sa gatesc pentru ai mei ceva delicios si bun,dar si deosebit in acelasi timp asa ca mi-am propus sa fac un currry de pui cu lapte de cocos si un cuscus. Am plecat sa caut ceva ingrediente care imi lipseau in casa si am gasit cam tot ce imi doream mai putin o conserva de lapte de cocos. Bineanteles ca era deja cam tarziu sa imi mai schimb planurile de bucatareala asa ca am inceput sa caut pe net ce as putea face daca nu gasesc lapte de cocos. Am gasit pe http://www.biolandia.ro/blog/2013/02/12/cum-se-prepara-laptele-de-cocos/ indicatii extrem de utile despre cum as putea face eu lapte de cocos acasa,mai bun si mai ales mult mai natural si sigur pentru ca astfel stiam exact ce am pus in el si mai ales cum este facut  .

Am cumparat 4 nuci de cocos de la Real,le-am gaurit la unul din cele 3 ochiuri pe care le are nuca de cocos (eu am gaurit la cel mai moale ochi),am golit apa din nuca (apa de cocos) intr-un vas si nucile goale (fara lichid) le-am bagat in cuptorul incins  si le-am lasat 20-25 minute acolo pe gratarul de la cuptor. Le-am scos apoi,le-am lasat la racit si apoi iubi al meu (eu nu am atata forta) m-a ajutat,mi le-a spart cu un ciocan,coaja aceea tare s-a desfacut foarte usor si a ramas nuca acoperita doar cu o pielita maronie asemenatoare cu  cea a migdalelor. Am curatat acea pielita cu un cutit bine ascutit (nu se ia foarte usor si iti trebuie ceva forta),am tocat cat mai marunt apoi nuca astfel curatata si am bagat-o in blender unde am maruntit-o,am pus toata nuca (cele 4 buc) maruntita intr-un castron mai mare,am pus la incalzit pe foc apa de cocos scoasa mai devreme din nuci si am mai adaugat eu apa,am lasat-o pana a ajuns la punctul de fierbere (nu a dat in clocot) si apoi am turnat-o peste nuca maruntita cu blenderul si am lasat cam 5 minute,apoi am luat blenderul si am mai trecut de cateva ori cu el prin toata aceasta compozitie (nuca maruntita si apa clocotita),si am mai lasat sa stea cam 10-15 minute.Am luat apoi o sita mai fina (se poate si cu un tifon,eu nu am avut atat de mare) si am luat nuca din castron si am trecut-o prin sita framantand-o cu mana putin si storcand foarte bine,si am repetat operatiunea pana cand am terminat toata nuca. Lichidul alb si vascos care a rezultat in urma acestei operatiuni este laptele de cocos,bun,natural,gustos cu care am reusit sa fac ceea ce imi propusesem si anume….curry de pui cu lapte de cocos  .

Nuca care a ramas deja maruntita am pus-o intr-o tava de aragaz si am pus-o pe balcon la soare sa se usuce un pic si apoi am incins iarasi cuptorul ff bine si apoi l-am stins si am bagat tava cu nuca in cuptor si am lasat-o acolo pana cand s-a racit cuptorul. Nuca astfel rezultata (destul de multa ca si cantitate ) o voi folosi pe viitor la prajituri. si uite asa cu 8 Ron (a fost 2 lei o nuca la Real) am reusit sa am si suficient lapte de cocos pentru mancare si am si nuca pentru cel putin 20-30 de prajituri  .

Pentru ca procedeul a durat cam mult nu am mai facut poze,dar acum ca deja stiu cum se face cu siguranta il voi repeta si data viitoare voi face si poze.

Spor la treaba…dureaza ceva tot procedeul dar merita zic eu sa incercati!

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking