De ce avem nevoie de grasimi chiar si in dieta

Postat de RadaMateescu in Cu de toate
14 Aug 2013
De ce avem nevoie de grasimi chiar si in dieta

Iata care este adevarul gol-golut despre grasimi si de ce ne sunt ele atat de necesare:

 

Specialistii in nutritie ne spun ca grasimile sunt extrem de importante pentru o dieta echilibrata si ele nu trebuie eliminate din alimentatie. Pentru ca organismul nostru sa poata functiona perfect trebuie sa includem in dieta noastra glucide, grasimi si proteine.

Grasimile reprezinta o sursa importanta de acizi grasi esentiali, ajutand la vehicularea si asimilarea vitaminelor A, D, E si K. Este de preferat, totodata, sa alegem grasimile bune care contribuie la cresterea colesterolului bun si sa le eliminam pe cele nocive, saturate.

Grasimile benefice sunt cele nesaturate care contin o cantitate mare de acizi nesaturati, avand o consistenta moale la temperaturi scazute. Grasimile Omega 3 si Omega 6 ar trebui sa capete o atentie deosebita din partea noastra, fiindca organismul nu poate produce aceste grasimi si este nevoie sa le introducem prin alimentatie. Acestea sunt benefice pentru sistemul reproductiv, cardiovascular, imunitar si cel nervos.

O dieta bogata in aceste grasimi reduce riscurile de infarct, iar ele pot fi gasite in plante si uleiuri precum: cel de floarea soarelui, rapita. Ele se mai gassc in produse care contin aceste uleiuri cum ar fi margarina sau maioneza. Alte surse pentru aceste grasimi sunt alunele, semintele, nucile.

Asadar, fanii pizzerii Oradea, pot cauta printre meniurile localurilor din orasul lor, sortimente de mancare sanatoase pentru organism si pot efectua comenzi direct online, in cazul in care lipsa de timp pentru prepararea meselor acasa devine o problema din cauza programului incarcat.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking