Dieta tuturor afectiunilor

Postat de SanatateAcasa in Dieta
8 Feb 2012
Dieta tuturor afectiunilor

Regulile dietei

Sustinuta de multe teste stintifice, informatii emise de doctori, dieta se bucura de cat mai multi sustinatori, cu cat aceasta ajuta realmente in scaderea tensiunii. Asa cum reiese din studii, un consum redus de sodiu scade hipertensiunea (1500 de mg de sodiu pe zi). Pe langa un consum redus de sodiu, evident o alegere corecta a alimentelor in functie de acest mineral, se recomanda consumul de fructe si legume proaspete, grasimi sanatoase(nuci, seminte, uleiuri vegetale), carne slaba (pasare, peste) si lactate degresate.

Toate acestea laolalta, ajuta la scaderea hipertensiunii, scazand riscul bolilor cronice de inima.

Dieta promoveaza un anumit consum caloric (1600, 2000, 2600 si respectuv 3100). Pe langa restrictia colarica, dieta vine cu o alta regula menita sa restabilizeze echilibrul interior: sportul zi de zi.

Astfel, persoanele care vor sa tina aceasta dieta, trebuie sa faca zilnic 30 de minute de exercitii fizice moderate, ca si grad de dificultate.

O inima sanatoasa, o viata echilibrata

Gratie consumului de alimente sanatoase, bogate in vitamine, minerale, subiectii care au tinut aceasta dieta, au pierdut in greutate in primele zile dupa, iar dupa cateva saptamani, tensiunea arteriala a scazut, scazand astfel si riscul de boli cardiovasculare cronice, favorizand longevitatea.

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking