De ce nu e bine sa exagerezi cu soriciul de porc

Postat de Bucataras in Cu de toate
13 Dec 2016
De ce nu e bine sa exagerezi cu soriciul de porc

Chiar daca mai e pana la Ignat, in multe gospodarii s-au taiat deja porcii, iar unul dintre cele mai atractive produse de sezon este soriciul de porc.

Este, intr-adevar, foarte gustos, facandu-se si o ciorba speciala din "pelea de porc".

Insa, nutritionistii ne sfatuiesc sa nu-l consumam in cantitati exagerate, deoarece ne poate cauza destul de multe probleme de sanatate: are multe calorii si se digera greu.

"Soriciul este foarte caloric, are continut mare de grasimi si proteine, dar mai mult proteine de calitate inferioara, cum e colagenul. E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice, biliare sau pancreatice", spune dr. Ionut Stefan.

Nu trebuie sa cadem nici in cealalta extrema si sa nu-l mai consumam deloc. Trebuie doar sa fim moderati, sa-l curatam foarte bine de grasime si sa nu-l amestecam cu alte alimente greu de digerat, pentru ca vom face indigestie.

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking