De ce sa mancam mai multi castraveti

Postat de RadaMateescu in Cu de toate
19 Aug 2013
De ce sa mancam mai multi castraveti

Iata cateva motive sanatoase pentru care ar trebui sa intetim consumul de castraveti:

 

 

1.         Hidratarea

Castravetii hidrateaza extrem de repede organismul. Un castravete are in compozitia sa 95% apa, fiind un aliment ideal pe timpul verii. Acesta detoxifica si revigoreaza organismul prin vitaminele B din contitnutul sau. In locul unei cafele sia unei ape plate, ar fi indicat consumul catorva felii de castravete.

2.         Dusman al bolilor

Castravetii contin vitamina A, C si lingani – niste substante care reduc riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer (ovarian, de san sau de prostata). Castravetele mai contine si luteina, beta caroten, ambele avand rol antioxidant. In compozitia castravetilor mai gasim potasiu si magneziu cu rol in reglarea tensiunii arteriale. Cercetarile au dovedit faptul ca sterolii din coaja castravetilor ajuta la diminuarea colesterolului.

3.         Respiratie proaspata

Pentru o respiratie proaspata nu mai este neaparata nevoie de guma de mestecat sau de apa de gura. Se poate pune o felie de castravete pe cerul gurii si se tine acolo sprijinita cu limba o jumatate de minut. Fitochimicalele din continutul castravetelui distrug bacteriile din gura, iar respiratia se va improspata.

4.         Talie mai subtire

Castravetii pot subtia talia din cauza ca ajuta digestia si elimina kilogramele in plus. Aceste lucruri se datoreaza faptului ca un castravete are un continu ridicat de apa si un numar mic de calorii. 100 de grame de castraveti au numai 15 calorii.

5.         Remediu pentru mahmureala

Castravetii pot reprezenta un remediu excelent pentru mahmureala. Tratamentul se poate aplica inainte de culcare, astfel: seara se consuma cateva felii de castravete pentru a evita efectele neplacute de a doua zi. Explicatia consta in faptul ca vitamina B si electrolitii din castravete ne ajuta sa ne refacem nutrientii pierduri in alcoolul consumat cu o seara inainte.

 

Asadar, iata doar cateva dintre motivele pentru care castravetii reprezinta o sursa de sanatate pentru organism. Puteti beneficia de calitatile acestora pregatind acasa feluri de mancare ce ii contin sau, in cazul in care nu detineti destul timp la dispozitie puteti sa apelati la comenzile online pentru mancare la domiciliu si sa comandati din multitudinea de feluri de mancare cu castraveti in compozitie.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking