Dieta cu suc de sfecla

Postat de RadaMateescu in Cu de toate
12 Aug 2013
Dieta cu suc de sfecla

Iata tot ce trebuie sa cunosti despre dieta cu suc de sfecla:

 

 

Este de ajuns sa urmezi dieta cu suc de sfecla timp de o saptamana pentru a observa, apoi, rezultatele.

Sucul de sfecla este extrem de sarac in calorii, un singu pahar continand doar 11o calorii. Contine vitamine, minerale si fibre alimentare. Dupa consumarea unui pahar de suc de sfecla, se va instala o senzatie de satietate care va dura cateva ore. Acesta este si un foarte bun detoxifiant al ficatului, iar atunci cand ficatul functioneaza bine este mai usor sa topim stratul de grasime.

Sucul de sfecla este extrem de benefic si pentru sanatatea inimii, imbunatatind circulatia sangvina, curatand depunerile de pe vasele de sange, regland tensiunea arteriala si scazand nivelul de colesterol rau.

In cazul persoanelor care sufera de diabet sau de afectiuni ale rinichilor, dieta cu sfecla nu este recomandata deoarece este o sursa naturala de zahar si oxalati.

Sucul de sfecla foarte concentrat poate da o usoara stare de ameteala, este asadar recomandata diluarea lui cu sucul altor legume sau fructe: lamaie, mere, morcovi, telina.

In timpul dietei cu sfecla este indicata consumarea a trei pahare de suc silnic, inainte de mesele principale. In cazul aparitiei unei stari de greata, cantitatea sucului trebuie redusa si apoi crescuta treptat pentru ca organismul sa aiba timp sa se obisnuiasca cu bautura cea noua.

Pentru rezultate rapide, este important si restul alimentatiei. Grasimile saturate, prajelile, alimentele fara substante nutritive sau cele bogate in zahar trebuie excluse din dieta. Ar trebui, in schimb, consumate legume proaspete sau gatite usor, fructe, cereale integrale si iaurt.

Ca o alternativa penbtru sucul de sfecla, mai este salata de sfecla, iar aceasta poate fi consumata si de catre cei care nu au destul timp la dispozitie sa si-o prepare acasa. Iubitorii de pizzerii Oradea pot gasi mai multe localuri unde se serveste salata sau sos de sfecla extrem de sanatoase.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking