Dieta Montignac

Postat de Sim0naWorld in Dieta
24 Apr 2012

Faza 1:

Nu amestecaţi niciodată glucidele (zahărul, făinoasele) cu lipidele (carnea, grăsimile, uleiurile) în cursul aceleiaşi mese;

Evitaţi toate elementele glucido-lipidice (avocado, ficatul, alunele);

Eliminaţi în totalitate zahărul, porumbul şi cartoful din alimentaţie pe durata acestei faze;

Nu mâncaţi decât paste făinoase din făină integrală;

Nu mâncaţi decât pâine neagră cu tărâţe sau integrală, fabricată cu făină necernută (o mâncaţi numai la mesele glucidice);

Uitaţi de orezul alb ;

Mâncaţi numai orez neprelucrat sau sălbatic (la mesele glucidice);

Renunţaţi provizoriu la alcool, sub toate formele: aperitiv, vin, bere, digestiv. Este o măsură esenţială în Faza I. După aceea, vinul va putea fi reintrodus, în doze rezonabile;

Evitaţi cafeaua prea tare;

Obişnuiţi-vă să beţi cafea decofeinizată;

Nu săriţi niciodată peste o masă ;

Repartizaţi alimentele în trei mese, luate – pe cât posibil – la aceeaşi oră ;

Încearcaţi să beţi cât mai puţin când mâncaţi, pentru a evita diluarea sucurilor gastrice. E indicat să nu se bea nici la începutul mesei ;

Nu mâncaţi în grabă ;

Mestecaţi bine şi evitaţi orice încordare în timpul mesei ;

Preparaţi-vă singuri sucurile de fructe ;

Eliminaţi băuturile acidulate şi sucurile de fructe fabricate industrial, care conţin zahăr ;

Aşteaptaţi 3 ore după o masă glucidica (de exemplu, după micul dejun) înainte de a ingera lipide ;

Asteaptaţi 5 ore după o masă lipidica, pentru a ingera glucide ;

Mâncaţi multe fibre alimentare (celuloză), salate, legume verzi, fructe.

 

Faza 2 :

E mult mai permisivă, trebuie doar să respectaţi principiile de bază (fără glucide rele şi pe cât posibil fără combinarea glucidelor cu lipide). În această etapă se urmăreşte menţinerea deoarece s-a ajuns deja la greutatea dorită. Dacă se adaugă câteva kg se revine la faza 1.

Aveţi grijă în continuare să nu amestecaţi glucidele cu lipidele. Dacă nu puteţi evita acest lucru, încearcaţi să nu le absorbiţi decât în cantitate minimă, însoţindu-le cu multe fibre (de exemplu, salată) ;

Nu mancaţi niciodată nici zahăr bucăţi, nici tos, nici miere, nici dulceaţă, nici bomboane. Folosiţi în continuare zaharina ;

Se menţine restricţia de a nu consuma pâine la prânz şi la cină. Nu mancaţi decât la micul dejun pâine neagră sau integrală ;

Feriţi-vă de sosuri sau măcăr asiguraţi-vă că nu conţin făină ;

Nu consumaţi decât lapte degresat ;

Mancaţi mai ales peşte şi preferaţi lipidele “bune”, pentru a preveni bolile cardio-vasculare ;

Atenţie la deserturi. Măncaţi cu moderaţie ciocolată, îngheţată (de fructe) şi frişcă. Evitaţi, pe cât posibil, prăjiturile pe bază de făină, grăsimi şi zahăr. Alegeţi mai degrabă spumele de fructe cu ouă sau cremele cu zahăr puţin (lapte de pasăre, cremă englezească) ;

Beţi cât mai puţin la masă ;

Evitaţi să consumaţi băuturi alcoolice pe stomacul gol, aperitive şi/sau digestive;

Consumaţi, de preferinţă, şampanie şi vin, ca aperitiv, dar mâncaţi în prealabil crudităţi, brânză, mezeluri sau bucăţele de crab;

La masă, consumaţi de preferinţă apă (nu gazoasă) sau vin (nu mai mult de 1-2 pahare pe zi). Asteaptaţi să mâncaţi suficient, înainte de a începe sa beţi vin ;

Beţi apă în răstimpul dintre mese (circa un litru şi jumătate pe zi) ;

Consumaţi în continuare numai cafea decofeinizată ori ceaiuri şi cafele slabe ;

Repartizaţi-vă în mod echilibrat abaterile, pe parcursul mai multor mese.


Grupele de alimente şi combinarea lor :

GRUPA A (glucide): cereale integrale, pâine integrală, paste integrale, orez nedecorticat, lactate cu 0,1% grăsime

GRUPA B (proteino - lipide): carne, peşte, ouă, smântână, brânză, uleiuri vegetale

GRUPA C (legume/fibre): toate legumele şi fructele crude, ceapă, conopidă, spanac, fasole verde, gulii, castraveţi, varză roşie, varză albă, roşii, usturoi

GRUPA D (glucido - lipidice): lapte, nuci, alune, arahide, migdale, creier, ficat, germeni de grâu, paste cu ou, nucă de cocos, ciocolată, măsline, castane, stridii, avocado

grupa A se poate combina cu grupa C

grupa B se poate combina cu grupa C

grupa A nu se va combina cu grupa B

Alimentele din grupa D trebuie evitate.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking