Dietele drastice si efectul yo-yo

Postat de SanatateAcasa in Dieta
18 Feb 2012
Dietele drastice si efectul yo-yo

 

Efectul de pierdere rapida in greutate

Motivul pentru care tot mai multi dintre noi adopta dietele rapide sau drastice, este efectul de slabire rapida. Majoritatea dintre acestea nu dureaza mai mult 7-14 zile si, pe baza unui aport caloric redus, dar si a consumului de lichide, diuretice, se produce efectul de pierdere rapida in greutate.Principiul pe care functioneaza astfel de diete se bazeaza pe un consum de lichide cat mai mare, care elimina apa retinuta din corp, resturile de mancare, toxinele, iar asta atrage dupa sine pierderea rapida in greutate.

Evident, promisiunea pierderii rapide in greutate face cu ochiul tuturor. Cine ar putea rezista unei reclame, in care un produs anume promite ca te slabeste 5 kilograme in numai 3 zile? Banuiesc ca aceia care vor spune pas vor fi putini.Si asta, pentru ca putini sunt aceia care stiu ca, 5 kilograme se pierd in 2 luni de zile, ca la carte, la drept vorbind.

Efectul yo-yo

Dorinta de pierdere rapida in greutate se regaseste in inimile multora dintre noi. Insa, dieta dupa dieta, metabolismul scade, iar riscul contactarii de boli de grave creste. In plus, fiecare dieta drastica nu garanteaza o slabire de lunga durata. Exista astfel riscul luarii in greutate dupa ce dieta este terminata, din cauza cresterii poftei de mancare, prin care se intelege un aport caloric mare.

Si-atunci, urmand dieta dupa dieta, supunandu-va unui risc prea mare, va molipsiti de ideea “fructuoasa’ de piedere rapida in greutate prin dieta drastica. Organismul incepe sa se obisnuiasca cu ideea, dar asta nu inseamna decat intrarea intr-un cerc vicios. Slabire urmata de ingrasare, nu poate duce intr-un punct bun.

Vedete cu probleme de greutate

Celebra prezentatoare Oprah a marturisit ca a suferit dintotdeauna de probleme. Nu a avut niciodata greutatea pe care si-a dorit-o, din cauza multor diete drastice pe care le-a urmat. Vedeta a ajuns mai tarziu sa se imbolnaveasca de bulimie, un dezechilibru alimentar grav, cauzat de alimentatia emotionala, urmare a multor diete drastice.

Nici Sandra Bullock nu a avut prea mult noroc. Adolescenta cu probleme de greutate, Sandra a tinut in tinerete dieta dupa dieta, ajung sa intre intr-un cerc vicios din care cu greu a iesit. Vedeta slabea, pentru ca mai apoi sa se ingrase si tot asa.

Daca vreti sa slabiti sanatos, nu adoptati diete dupa ureche. Va supuneti unui mare risc.

 

 

foto: http://www.sxc.hu/

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking