Dulce de leche

Postat de miha in Tehnici
8 Iun 2011
Dulce de leche

Va povesteam de curand ca am gasit de cumparat lapte condensat. E atat de bun si atat de multe deserturi si prajituri se pot face cu el...Laptele condensat despre care va spun nu este laptele condensat ce se gaseste la noi in magazine si se foloseste la cafea. Este un lapte gros, ca o smantana, cu gust intens de lapte si foarte dulce.

Nu stiu de ce la noi nu se comercializeaza acest lapte, in alte parti este chiar foarte popular. Eu il cumpar din Republica Moldova, in Iasi am inteles ca s-ar mai gasi din cand in cand in piata Alexandru, la moldovenii ce vin acolo cu diverse de vanzare. In Bucuresti, va explica Natalia unde anume puteti gasi, aici.
Ceea ce va voi prezenta astazi nu este de fapt o reteta, ci o metoda de a obtine acasa dulce de leche, o crema absolut delicioasa si care aproape ca se face singura.

Acest dulce de leche este foarte apropiat de caramel, ca aroma si textura, dar mult mai bun la gust. Gustul nu se poate descrie in cuvinte, trebuie neaparat sa gustati ca sa intelegeti ce spun. :))

 Exista mai multe metode de a obtine acest dulce de leche: fiertul pe foc mic mic, amestecand continuu, fierberea cutiei nedesfacute in baie de apa timp de 2 ore sau metoda lui David Lebovitz prezentata de Florin aici. Voi incerca si metoda prezentata de Florin, dar acum am optat pentru fierberea in baie de apa. Prima metoda e prea grea pentru mine. :))))

Cutia de lapte condensat nedesfacuta se pune intr-o cratita mai inalta si se acopera cu apa. Apa trebuie sa fie cu mult deasupra cutiei. Pe tot parcursul fierberii cutia trebuie sa fie acoperita de apa, daca apa scade prea mult se completeaza cu alta, altfel exista pericolul de explozie.

Dupa 2 ore de fiert (daca se depaseste timpul nu e nici un bai ) se da cratita deoparte de pe foc si se lasa pana la racirea completa.

Vom obtine astfel acest minunat dulce de leche.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking