Fructele goji

Postat de medioto59 in Alimente
4 Aug 2010
Fructele goji

Fructul Goji - sursa ta de energie şi tinereţe

De secole întregi, fructele Goji au fost folosite cu succes de către vindecătorii chineji în Medicina Tradiţională Chineză. Câteva doar dintre efectele fructelor de Goji sunt stimularea longevităţii, fortificarea sistemului imunitar, îmbunătăţirea acuităţii vizuale, stimularea activităţii sexuale, protejarea ficatului, îmbunătăţirea circulaţiei sângelui.

 Povestea fructelor Goji

Există multe legende despre fructele Goji în literatura chineză, însă una dintre cele mai cunoscute este cea a călugărilor care au trăit sănătoşi până la o vârstă neobişnuit de mare. Astfel, la vârsta de 80 de ani, călugării nu îşi pierduseră încă dinţii, iar părul încă nu le încărunţise. Cauza tinereţii lor se spune că erau fructele Goji care cădeau în fântâna mănăstirii.

 Efectele fructelor Goji

Câteva dintre cele mai frecvent constatate efecte ale persoanelor care consumă fructe Goji sunt:

  • Energizant - te simţi tânăr şi revigorat,
  • Fortifiant al sistemului imunitar,
  • Echilibrare a nivelurilor hormonale,
  • Îmbunătăţeşte viaţa sexuală,
  • Reglează circulaţia sangvină.

  Compoziţia nutriţională a fructelor Goji

Fructele Goji sunt considerate de cercetătorii în domeniul alimentaţiei fructele cu cea mai mare concentraţie de antioxidanţi.

Fructele Goji conţin cantităţi mari de caroten.

Fructele Goji conţin deasemenea aproape toţi aminoacizii (componentele de bază ale proteinei), multe minerale (incluzând Ca, Mg, P, Ge, Cr, Se, Zn, Cu), vitamine E, C, acizi graşi şi o mare varietate de polizaharide şi flavonoide, în special antocianozide.

Antocianozidele sunt antioxidanţi puternici care contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei capilare, la îmbunătăţirea structurii colagenului, acţionează împotriva inflamaţiilor, conferă imunitate bacteriană şi virală şi adaptarea sistemului imunitar şi reglarea regimului cardiovascular. 

Fructele Goji conţin fitonutrienţi (numite polizaharide şi gliconutrienţi) care inhibă peroxidarea lipidelor.

Fructele Goji conţin şi cresc nivelul de SOD (superoxid dismutaza), care este un antioxidant care distruge radicalii liberi.

Fructele Goji conţin componente bogate în glutation, printre cei mai eficace antioxidanţi, care ajută celulele corpului uman să funcţioneze optim. Glutationul este peptida care conţine aminoacizii glicina, acid glutamic şi cisteina. Glutationulprevine îmbătrânirea precoce, prin efectul său de atenuare a toxinelor care invadează corpul. Nivelul de glutation scade odată cu înaintarea în vârstă, ducând la apariţia bolilor.

Aceşti nutrienţi ajută la formarea ţesutului muscular, regenerarea ADN-ului şi contribuie semnificativ la starea noastră generală de bine.

Din măsurătorile noastre, fructele Goji Tibetan (Lycium Barbarum) au 25ºBx, în condiţii de creştere naturală (în câmp deschis, fără fertilizanţi şi fără administrare de pesticide sau hormoni).

Fructele Goji pot fi consumate sub formă de fructe uscate, fructe proaspete, ingredient în salate, supe, ingredient în prăjituri, ciocolate, îngheţate, sucuri de fructe Goji, vin de fructe Goji, lichior de fructe Goji.

Când sunt consumate, fructele Goji au un efect energizant uşor de observat. O porţie de 25g de fructe de goji uscate pe stomacul gol, luate dimieaţa, ne umple de energie pe întreaga zi, corpul nostru făcând faţă mult mai uşor unei zi de muncă fizică sau intelectuală. Efectele energizant şi de bună dispoziţie pe care ni le oferă fructele Goji sunt rapid vizibile, deja de la primul consum.

  Cum se consumă fructele Goji

La această oră puteţi găsi pe Internet o sumedenie de reţete în care fructele Goji sunt combinate cu cele mai exotice şi neobişnuite ingrediente, însă pentru un efect maxim al fructelor de Goji, pe baza observaţiilor noastre empirice vă recomandăm consumul separat.

Varianta optimă pe care site-ul moca o recomandă este de a consuma 25g de fructe (aprox. o lingură de supă plină cu vârf) Goji zilnic, dimineaţa sau chiar la amiază, cu cel puţin 30 de minute înainte de masă (mic dejun sau prânz). Vă invităm însă, să experimentaţi şi alte variante de consum, pentru a vă convinge.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking