Hreanul

Postat de Oana in Legume
14 Iul 2009
Hreanul

Mirosul intepator al radacinii se datoreaza sulfurii de alil, o substanta prezenta si in usturoi si ceapa. Radacina de hrean are proprietati antibiotice, antiinflamatoare si afrodisiace. Este recomandat de asemenea in cantitati mici si pentru stimularea poftei de mancare. 

        Stiati ca?

  • Durerile de cap sunt indepartate cu ajutorul unor comprese din frunze proaspete de hrean.
  • Hreanul este un foarte vechi remediu popular. Printre afectiunile care isi gasesc alinare cu ajutorul hreanului se numara bronsitele, sinuzitele, paradontoza, reumatismul, anemia, gripa si racelile. Din hrean se obtin mai multe preparate cum ar fi tinctura, otetul de hrean, faina de hrean sau cataplasmele cu hrean.

Hreanul ras merge perfect la salata de sfecla rosie, la rasolul de vitel sau peste. Puteti prepara o cantitate mai mare de hrean ras si o pastrati in frigider, intr-un borcan inchis bine. Mai intai se rade radacina de hrean pe razatoarea mica, sau la robot, apoi se adauga sare, miere si otet dupa gust si se umple borcanul cu apa rece. Se amesteca bine de tot, ca sa se dizolve mierea.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking