Ierburi aromate si condimente: cum putem da savoare retetelor

Postat de Adinuta in Condimente
31 Oct 2011
Ierburi aromate si condimente: cum putem da savoare retetelor

Ce ne-am face fara sare si piper cand ne-am obisnuit ca orice mancare savuroasa sa aiba acel plus de aroma oferit de condimente? Insa secretul unei retete reusite nu consta doar in folosirea lor, cu in gasirea acelui echilibru in combinarea cu alte ingrediente.

Foloseste condimentele puternice in cantitati mici. Retine ca ierburile sunt pentru a spori aroma, nu pentru a domina insa gustul intregii mancari. De aceea este bine sa adaugi treptat si sa tot gusti pana ajungi la cantitatea ideala, pentru a te asigura ca nu depasesti masura.

Ierburile intregi:

1. Leaga-le sau pune-le intr-un tifon pentru a le putea scoate mai usor din mancare cand termini reteta.

2. Adauga la inceput la inceput ierburile intregi si condimentele in mancarurile care dureaza o ora pentru a fi gatite.

3. Semintele pot fi prajite usor inainte de a fi adaugate in mancare pentru a spori aroma.

Ierburile maruntite si condimentele macinate:

1. Adauga-le la sfarsit, cam cu 15 minute inainte de terminarea timpului pentru gatit, deoarece condimentele pudra sau maruntite elibereaza mai repede aroma.

2.  Piperul proaspat macinat are cea mai puternica aroma.

3. Pentru produsele reci, adauga condimentele cu cateva ore inainte de a le servi, pentru a lasa aromele sa se intrepatrunda.

4. Daca pregatesti o friptura, cu o ora inainte o poti unge c ulei, ierburi si condimente si sa o gatesti dupa ce o tii la frigider.

5. Daca este vorba de carne pentru hamburgeri sau umplutura, atunci pune condimentele direct in compozitie.

Articol in parteneriat cu eufori.tv

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking