In ce pozitii dormim

Postat de Sidy in Tipsuri
19 Iun 2014
In ce pozitii dormim

Pozitia in care dormim nu ne da de gol doar tensiunile interioare si nivelul spiritual in care ne aflam, ci ne poate relaxa, ne poate vindeca de unele suferinte si ne poate alina durerile. 

  CUM SA DORMI DACA AI DURERI DE SPATE

Pentru durerile de spate, in special cele localizate la nivelul mijlocului, dar si pentru persoanele care sufera de afectari la nivelul nervilor paravertebrali, cu iradiere pe picior, sunt recomandate 3 pozitii de somn.

 Somnul cu doua perne

Se doarme pe spate, cu o coloana este intinsa, iar zonele de presiune de la nivelul acesteia devin relaxate.

 Pozitia fetusului cu perna intre genunchi

Este o pozitie de somn recomandata atat celor care sufera de dureri de spate, cat si celor cu afectiuni la nivelul genunchilor. Aceasta pozitie previne si escarele la nivelul genunchilor la persoanele imobilizate la pat pe termen lung.

Somnul pe burta cu doua perne

Se doarme pe burta, cu doua perne, una asezata sub cap si cealalta asezata sub bazin. Este o pozitie mai dificila, recomandata in special celor care chiar nu pot dormi pe spate, in prima pozitie.

Daca aveti dureri la nivelul umerilor si gatului, evitati aceasta pozitie.

DURERI LA NIVELUL UMERILOR SI GATULUI - SE RECOMANDA SA DORMI PE SPATE

Specialistii recomanda ca persoanele cu dureri la nivelul gatului si umerilor sa doarma pe spate, fie pe o perna speciala care mentine gatul in pozitie neutra, fie pe o perna normala, dar care sa fie bagata sub umeri. 

NU este recomandat sa se doarma “pe burta” sau in pozitia fetusului.

Cum sa dormi daca sforai noaptea

Pentru persoanele care sforaie sau prezinta apnee in timpul somului (li se opreste respiratia pentru cateva secunde, ca apoi sa fie reluata zgomotos) este recomandata o anumita pozitie in timpul somnului. Persoana in cauza trebuie sa doarma in pozitia fetusului, cu fata in afara pernei, astfel incat capul sa fie usor aplecat spre pat. In acest fel limba, eventualii polipi si alte tesuturi ale gatului nu mai obstrueaza caile respiratorii, astfel ca secretiile nazale sunt mai bine drenate si persoana respectiva nu mai sforaie.  

Este indicat sa nu se faca aerorosoli sau infuzii inainte de culcare, ci de preferat dimineata, cu o ora inainte de a iesi din casa.

Se poate folosi in timpul smnului un dispozitiv care mentine narile largite, facilitand respiratia in cazul celor care sforaie.

Dureri la nivelul articulatiilor umerilor sau soldurilor

Aceste dureri apar in special la cei cu probleme de natura reumatica sau care sufera de artroza la acest nivel. Este recomandat sa dormiti cu doua perne, una sub cap, insa fara a ajunge sub umar, iar cealalta perna sub trunchi, lasand soldurile relaxate. In multe cazuri este necesara si a treia perna, intre genunchi, pentru confort.

Pozitia somnului pentru cei care sufera de varice gambiere

In acest caz este recomandat sa folositi doua perne si sa dormiti fie pe burta fie pe spate. O perna va sta sub cap, insa cealalta perna sta sub picioare, astfel incat drenajul venos pe timpul noptii sa fie facilitat de gravitatie. Sangele prin vene circula dinspre talpi spre trunchi, astfel ca aceasta pozitie cu calcaiele ridicate mai sus decat genunchii usureaza curgerea sangelui prin vene.

Pozitia de somn pentru cei cu reflux gastic sau cu boli avansate de inima

In aceste situatii se recomanda sa se doarma pe spate, cu doua sau trei perne sub cap, astfel incat sucul gastric din stomac sa nu mai poata refula in esofag. In aceasta pozitie este protejata si inima in cazul bolilor cardiovasculare.

Eu vi-am spus din  Kudika pozitiile indicate, voi alegeti !

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking