Inedit: 5 fructe exotice ciudate şi cum să le foloseşti

Postat de gurita_ta2005 in Fructe
5 Aug 2012
Inedit: 5 fructe exotice ciudate şi cum să le foloseşti

Fructul dragon

Cunoscut şi sub numele de pitaya, fructul dragon este produsul câtorva specii de cactus. Ca textură seamănă cu frcutul de kiwi şi se consumă crud.Nu trebuie asociat cu alimente cu gust puternic, ci mai degrabă este potrivit pentru a "curăţa cerul gurii" de aromele felului precedent (ca şi ghimbirul murat folosit lângă sushi).

Kiwano

Pepenele cu ţepi, cum mai este numit acest fruct ciudat, venit, parcă de pe altă planetă este înrudit şi cu castravetele. De obicei este folosit mai degrabă cu scop decorativ, decât pentru gustul său deosebit. Mai nou, fructul a început să fie cultivat şi în România şi se pare că are tot felul de aplicaţii medicale.  

Rambutan
Unul dintre cele mai ciudate fructe din listă, rambutanul înseamnă în limbile indonezană, malaieziană şi filipineză "păros". Interiorul se asemănă mult cu fructul lychee, alb sau translucid şi gelatinos. Este bun în salate de fructe sau pentru îngheţate exotice.
Mangustan Unul dintre cele mai gustoase fructe din listă, mangustanul are o perioadă foarte scurtă de culegere, de aceea ar trebui să profitaţi de sezon dacă vizitaţi Thailanda între lunile mai şi septembrie.
Mâna lui Buddha

Cunoscut şi ca "lămâia cu degete", acest fruct cudat este înrudit cu citricele. Partea albă şi groasă este foarte bună confiată, dar şi sub formă de lichior. Ca şi alte citrice, Mâna lui Buddha este mai degrabă acru şi preţuit, în general, pentru uleiurile esenţiale pe care le conţine.


Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking