INTERVIURILE BUCATARAS: CORINA33

Postat de Bucataras in Bucatarasii
18 Mar 2014
INTERVIURILE BUCATARAS: CORINA33

Vesela, pusa pe sotii si indragostita iremediabil de puiul ei drag. Despre aventura vietii ei ne povesteste Corina in cele ce urmeaza. :)

Antreul

1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?

Corina Costas, mamica si sotie, momentan casnica. Incantata de cunostinta! :-)) Ce-am facut in ultimii 20 de ani? Prima data trebuie sa socotesc (c-asa-i sta bine unui contabil :D): acum 20 de ani aveam 17 anisori deeeeeeci: am terminat Liceul Economic din Oradea si cu toate ca mama insista sa ma inscriu si la facultate, capoasa de mine a inceput sa-si caute de lucru. Nu a fost lucru usor, contabil fara experienta nu trebuie nimanui, dar intr-un final, dupa cateva experiente nu foarte placute am reusit sa ma angajez ca secretara. Am inceput sa invat italiana, pe cont propriu, pentru ca aveam nevoie in munca pe care o faceam.

Pe la 19 anisori m-am indragostit, iar dupa 3 ani m-am casatorit cu prima mea iubire. Am avut o nunta ca-n povesti, dar din pacate in viata nu totul se termina cu “si au trait fericiti pana la adanci batraneti”. Am divortat dupa 2 ani si-am luat viata de la capat :)

Orice sut in fund e un pas inainte, nu? Am schimbat locul de munca cu unul mai bun, am avut ocazia sa calatoresc (in tara si in afara ei), mi s-au intamplat lucruri la care nici nu indraznisem sa visez….inclusiv sa ma indragostesc din nou. Ca sa nu lungesc prea mult povestea, m-am inscris intr-un tarziu si la facultate, pentru ca asa, pe la 30 de ani, am ajuns eu la concluzia ca desi de acum aveam experienta necesara, unele joburi la care aspiram imi erau inaccesibile fara diploma respectiva. Si asa am ajuns sa lucrez in domeniul bancar, desi nici asta nu credeam ca o sa mi se intample :)

Dar cel mai frumos, cel mai minunat lucru care mi s-a intamplat in ultimii 20 de ani a fost cand am ramas insarcinata. A fost cea mai fericita perioada din viata mea, iar copilasul meu mi s-a parut cel mai minunat dar pe care l-am primit vreodata! In continuare, viata imi ofera alte si alte surprize. Daca mi-ati fi spus de exemplu acum 3 ani ca noi vom ajunge sa locuim in Germania, nu v-as fi crezut! Pur si simplu nu facea parte din planurile mele!

2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?

Loialitatea si sinceritatea. Sau cel putin asta imi place sa cred, ca sunt apreciate, pentru ca sincer, nu i-am intrebat niciodata direct!

3. Principalul tau defect?

Incapatanarea.

4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?

Cel mai indraznet vis al meu este sa am o mica pensiune intr-un colt de rai (a se citi undeva la munte).

5. Cum te-ai indragostit de Bucataras.ro? (fara sa stii ca site-ul a fost lansat de doi barbati) :))

Site-ul l-am descoperit total intamplator, cautand o reteta pe net. Mi-a placut asa de mult incat am prins curaj si mi-am facut cont, iar dupa ce-am publicat primele retete m-a prins microbul si de atunci nu mai am scapare :-))

6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?

Sincer va spun, din pacate pe net petrec mult mai mult timp decat in bucatarie. Nu gatesc zilnic, sunt norocoasa in privinta asta, nu suntem foarte pretentiosi la mancare si daca fac azi o supa si un felul doi care ne ajunge cateva zile, suntem foarte multumiti.

7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?

Grea intrebare :D Inca de mica am stat mult pe langa bunica si apoi pe langa mama. Bunica mi-a aratat cum se framanta painea, cozonacii, cum se coc scoverzile, placintele. Cu mama am facut primele prajituri, mereu o ajutam la cate ceva. Cand am mai crescut si am prins curaj, am inceput sa fac singura prajiturile si-am ajuns de le faceam mai bine ca ea. Cum aparea o reteta noua de prajitura pe la rude, trebuia sa o incerc sa vad daca imi iese.

Felul principal

1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?

In primul rand ma duce gandul la grisul cu lapte. Si o sa va spun un secret: cel mai bun gris cu lapte l-am mancat nu acasa, cum s-ar putea crede ci la bunica prietenei mele: asa de mult mi-a placut incat dupa ce l-am mancat, am cerut reteta :-))

2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?

Prajiiiiiiiii! Aproape ca nu conteza de care, dar desert sa fie :-))

3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?

Poate-o sa radeti, dar cel mai mult mi-a incantat papilele gustative un Gyros pe care l-am mancat intr-o statiune din Grecia, servit frumos cu sos tzatziki facut asa…. ca la mama lui! :D

4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?

Este tot un desert, de fapt un tort, pe care l-am facut de nenumarate ori si de cele mai multe ori l-am facut cadou. Toata lumea a fost pana acum incantata de el, sau cel putin asa mi-au spus mie :D Este vorba despre Banana roll cake http://www.bucataras.ro/retete/banana-roll-cake-21633.html Eu zic ca arata bine si mai e si bun pe deasupra!:-))

5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?

Primul pont culinar pe care l-am primit vreodata a fost ca in grisul cu lapte se pune si un praf de sare :-)) Da, ati ghicit, de la bunica prietenei mele, de la care am cerut reteta. Lasand gluma la o parte, cel mai bun pont culinar de care imi amintesc acum este: sa fierbi supa de pui neacoperita cu capac si cu cat mai multe zarzavaturi.

6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?

Nu-mi vine una singura in minte, pentru ca am facut destule boacane: am ars mancare, am scapat-o pe jos, cred ca am facut cam de toate. Ca doar omul din greseli invata, nu? ;)

7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani? Nu cred ca as manca vreodata….fudulii. :D

Desertul

1. Ce ti se pare sexy?

O privire misterioasa, un suras, un dans lent…

2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?

Barbatul ideal, hmmm… cel care te apreciaza, te ajuta, te sustine si te incurajeaza cand ai nevoie, iti este si prieten si iubit.

3. La ce visezi?

Poate ca suna ca un cliseu, dar visez la o lume mai buna…in primul rand imi doresc sa fiu eu mai buna, in toate privintele: sa fiu o mama mai buna, o sotie mai buna, sa apreciez mai mult ceea ce am. Omul mereu isi doreste mai mult decat are, dar uitam sa pretuim ceea ce avem….hai ca deja filozofez si va plictisesc probabil :)

4. Ce pasiuni ai?

Pe langa gatit, imi place sa umblu brambura - adica sa calatoresc (mai aproape sau mai departe in functie de posibilitati), imi plac filmele si muzica buna, imi plac cartile....si mai bine ma opresc aici!

5. Ce urasti cel mai mult?

Minciuna, prefacatoria, manelele…..si lista poate continua.

6. Cum te relaxezi?

Depinde: cateodata ma relaxez citind, altadata, daca e frumos afara, o plimbare pe jos sau cu bicicleta e de ajuns.

7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?

Verde si oranj / rock, folk, muzica clasica / lalele, narcise, zambile, frezii, lacrimioare si cam tot ce inseamna flori de primavara.

Nota de plata

Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici:

Bucataras.ro este locul in care vin cu drag sa ma relaxez si sa rad impreuna cu prieteni minunati cu care pot sa impart si bune si rele. Este locul unde gasesc inspiratie daca nu stiu ce sa mai gatesc sau daca vreau sa incerc ceva nou.

Este locul in care vin daca am nevoie de un sfat, este locul in care gasesti mereu o vorba buna si unde nu esti judecat chiar daca ai avut o zi mai proasta sau nu ti-a iesit totul perfect. Multumita voua m-am perfectionat, am invatat lucruri noi si am crescut impreuna cu voi si pentru asta vreau sa va multumesc! >:D<

P.S. Sunt o fire putin introvertita, o persoana careia nu prea ii place sa vorbeasca despre sine si nu intotdeauna am cuvintele la mine…poate ca de aceea mi-a si luat atata timp ca sa dau acest interviu, desi activez pe site de ceva vreme. Sa-mi fie cu iertare! Dar cred ca voi m-ati “citit” deja. :x

P.S.2 Cand publicati interviul, nu e musai sa includeti si PS-urile :) 16.03.2014 11:14

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking