Interviurile Bucataras: Cristeena20

Postat de Bucataras in Bucatarasii
23 Mar 2014
Interviurile Bucataras: Cristeena20

Cristina e o alta fata minunata din comunitatea nostra, optimista si ambitioasa, care are sa ne povesteasca o multime de lucruri despre ea.

 Antreul

1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?
Ma simt deosebit de onorata sa scriu despre mine , sa deschid o parte din istoria vietii mele in fata voastra. Cum in aproape 2 ani de cand sunt membra pe acest site am gasit in voi niste prieteni minunati, cred ca a venit vremea sa va zic mai multe despre cine se ascunde in spatele numelui cristeena20 .
Numele meu intreg este Maria-Cristina Vuc Szarkozy (este numele parintilor mei si dupa cum vedeti am descendenti maghiari si sarbi) . Anul acesta am implinit 35 de ani si pot spune ca am trecut prin multe- rele si bune. Toate acestea m-au facut sa fiu cine sunt acum: o femeie optimista si ambitioasa, careia ii ramane speranta ca intr-o zi dorinta ei cea mai mare sa devina reala. Cand vorbesc despre viata mea familiala am un off si , in mod normal evit sa vorbesc prea multe despre cele rele. Am fost casatorita timp de 12 ani si, dupa ani dificili am divortat .
Intre timp am plecat din Romania in speranta inceperii unei noi vieti, in cautarea linistii poate. In fine, in 2010 am plecat in Belgia unde viata mea s-a schimbat radical. Am lucrat ca profesora de engleza si acest an mi-a schimbat total viziunea despre cariera mea, despre ce insemana sa fii mandru de tine , de meseria ta si de ce insemana sa o faci asa cum trebuie.
Totodata in acea perioada am pierdut foarte mult, fara voia mea si, datorita acestei situatii am hotarat sa merg in Portugalia. Acolo l-am intalnit pe actualul meu sot , un om minunat si , pot spune, celalata jumatate. Deci- pe de o parte ca si femeie ma simt fericita, ca mama nefericita, profesional implinita. In ultimii 20 de ani….am studiat, mi-am croit un drum , am devenit mama, am cazut , m-am ridicat si acum incerc sa continui pe drumul ales, in strainatate.
Dar inima mea ramane in tara unde m-am nascut si am crescut. Am calatorit mult (ultima mea aventura au fost cele 8 luni traite in Angola, in mijlocul pustietatii si salbaticiei, unde am invatat nenumarate lectii de viata) si sper sa mai am ocazia sa mai calatoresc.
In acest moment locuiesc in Santarem, un oras din centrul Portugaliei, o tara minunata unde deja ma simt acasa. Recent am reusit sa reintru in sistemul educativ si predau limba engleza la o scoala de limbi privata locala.
2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?
Prietenii si cei apropiati mie se simt bine in compania mea datorita optimismului meu si a voii bune pe care de obicei o am. Cand sunt trista sau am probleme prefer sa fiu singura. Alte calitati….faptul ca oamenii simt ca pot avea incredere in mine, ma tin de cuvant si sunt foarte punctuala. Si sa nu uitam ca ei adora cand ii invit la masa.; apreciaza calitatile mele culinare.
3. Principalul tau defect?
Nu am rabdare prea multa ( de aici faptul ca evit sa fac torturi sau prajituri prea migaloase) . Lucrul acesta uneori aduce prejudecati muncii mele . Alte defecte…am incredere prea repede in oameni , vorbesc uneori prea mult si prea multe, si nu ma ambitionez cand ar trebui.
4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?
Visul meu e sa deschid o scoala particulara de limbi aici in Portugalia, sa lucrez pentru mine si sa am o casuta (poate fi si una de lemn) la tara cu gradina,etc. Si totodata visez sa am posibilitatea sa calatoresc in cat mai multe locuri, in cat mai multe tari.
5. Cum te-ai indragostit de Bucataras.ro? (fara sa stii ca site-ul a fost lansat de doi barbati) :))
Am descoperit acest site intamplator, cautand ceva retete pe net. Si apoi am inceput sa trag cu ochiul la ce se intampla aici, pe langa postat retete..Mi-am deschis apoi cont vazand ca e sigur..si uite..incet incet m-am indragostit de voi toti.
 Va spun sincer ca e unicul site unde intru si unde apartin ca membru . Ma simt o parte a familiei bucatarasilor chiar daca nu am avut ocazia sa va intalnesc personal (dar sper sa am ocazia intr.o zi, intr-o vara..) M-ati cucerit cu voia buna, cu profesionalismul, cu corectitudinea si cu spiritul de echipa pe care il aveti aici si m-am simtit de la inceput primita cu bratele deschise. Deci intentionez sa raman aici mult timp de aici inainte.
6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?
Depinde de zile bineinteles. Petrec mult timp pe internet si la calculator, deoarece meseria mi-o cere (azi folosim mai mult tehnologia decat hartia) , astfel avand ocazia sa intru si pe site . Dar de cate ori am ocazia intru cu placere in bucatarie. Nu gatesc exagerat de mult , ca nu am multi mancaciosi in casa. Mai ales la dulciuri nu prea am iubitori, dar imi place sa fac unele retete.
Pentru mine sa petrec timp in bucatarie este o placere si o relaxare si as vrea sa fie asa si in continuare. Imi amintesc de perioada din Angola cand 8 luni nu am gatit- am simtit-o ca pe o pedeapsa.
7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?
Nu exista o perioada cand as fi descoperit ca am talent. Pur si simplu am invatat sa gatesc alaturi de bunica mea inca din copilarie. Stateam langa ea si ii urmaream fiecare miscare, astfel ca de cand am avut família mea am fost capabila sa gatesc . Si eu zic ca bine, deoarece nimeni nu s-a plans vreodata de mancarea facuta.
Pentru mine cea mai mare bucurie, dupa ce gatesc , este sa vad celelalte persoane la masa fericite si savurand cu placere ce am pregatit. Asa prind curaj sa incerc mai multe si sa continui sai mi dezvolt acest dar de a gati. Perioada de cand sunt in Portugalia a fost una deosebit de benéfica in acest sens. Am invatat o multime de lucruri noi si deosebite. Si mi-am format recent stilul meu propriu in bucatarie si totodata am capatat incredere in mine..Deci ma consider o persoana cu talent in a gati. Iar Bucataras.ro a contribuit mult la asta.

Felul principal

1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?
Dificila intrebare deoarece atatea feluri de mancare ma duc cu gandul la copilarie: supa de fasole verde cum numai bunica o stia face (si pe care nu am reusit niciodata sa o egalez) ; sarmalele, cartofii scazuti cu carnat afumat , mm…torosul de varza acra cu carne de porc si mamaliga cu lapte . E greu sa ma gandesc doar la un fel anume si daca stau sa ma gandesc mai mult nu mai termin lista pana maine. Deci sa zicem ca mancarea facuta de bunica mea mi-a ramas in minte pana in ziua de azi .
2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?
Cu siguranta celebrele sarmale . Dar as manca in aceeasi masura miel la cuptor sau fructe de mare. Oh, chiar zilnic nu as manca dar mi-a ramas la suflet un fel traditional portughez: orez cabidela de pui (daca ati sti ce e, ati spune ca am inebunit) E greu sa fac si aici diferenta deoarece sunt persoana careia ii place aproape totul. (aici mi se spune ca sunt “ boca santa”= gura sfanta; adica mananc totul)
3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?
Aici in Portugalia am mancat unele din cele mai bune mancaruri de pana acum (cum am avut norocul sa traiesc inconjurata de bucatari de meserie si sa calatoresc si sa mananc in restaurante deosebite).Odata am mancat file mignon cu ceva sos de piper si tagliateli..nu stiu exact ce era, doar ca , acea bucata de carne era..dumnezeiasca. Si bineinteles am avut cea mai buna companie (asta conteaza cel mai mult la urma urmei )
4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?
Toata lumea adora supele mele romanesti (ciorbele) si ca aperitiv persoanele adora painea aceea scobita si umpluta cu branza la cuptor…cand am musafiri imi cer mereu sa le fac. Dintre mancarurile mai complexe cu care am dat pe spate mereu a fost varza a la Cluj (pentru noi atat de banala , dar pentru cei de aici ceva nou, la care nu se gandeau ca se poate combina).
5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?
Gatirea orezului (cantitatea exacta pe persoana – 2 pumni pe persoana; niciodata sa nu spal orezul, tipul de orez care este bun la anumite mancaruri; sa torn doar apa fierbinte; daca nu vreau orez cremos sa nu invart in oala; sa gatesc orezul direct in sosuri/tocanite-este mult mai gustos); utilizarea uleiului de masline la toate mancarurile (exceptand la prajit);
6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?
Aoleu..cate boacane am mai facut…am ars oale, am sarat prea tare mancarea, am servit salata la masa alaturi de sarmale desi nu are nici o legatura una cu alta (din cauza emotiilor); am scapat prajitura de pe platou….
7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?
Viermi!!!! In Angola se mancau niste viermi marisori si grasuti galbeni, sau uscati, negri...Oribil si sa ii vezi! Imaginati-va vazandu-i pe ei mancand…Acolo am incercat foarte multe din mancarea lor , dar sigur nu as incerca viermii, sarpele si maimutele uscate.

Desertul

1.Ce ti se pare sexy?
 Ca vorbim de desert …imi pot imagina ca e sexy sa fii alaturi de persoana iubita pe o plaja tropicala…sa bei un coctail exotic intr-o nuca de cocos si sa mananci o inghetata cu fructe….si …(aici va puteti si voi imagina ). E adevarat ca asta suna mai mult a romantism. Acum daca vorbim despre persoane, ce mi se pare mie sexy la o persoana nu e lipsa hainelor sau extensiile din par si silicoanele; nici pe departe nu mi se pare sexy sa faci topless…sexy este sa ai picioare frumoase , sa le scoti usor de sub o fusta vaporoasa. Sexi este atitudinea de feminitate si senzualitate aratate discret; un par lung si sanatos lasat pe spate; etc.
2.Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?
Niciodata nu m-am gandit la un tipar, la barbatul ideal. Recent am descoperit barbatul vietii mele de care m-am indragostit si dupa o vreme impreuna mi-am dat seama ca e idealul pentru mine. Nu e perfect, dar pentru mine este idealul …Dar, general vorbind, ce apreciez la un barbat mult este inteligenta , loialitatea, umorul, tandretea, spiritul intreprinzator , si trebuie neaparat sa respecte o femeie .
3. La ce visezi?
Visez la ziua cand voi fi iar cu fetele mele zilnic…
4. Ce pasiuni ai?
Gatitul este una din pasiunile mele principale. Apoi imi place foarte mult sa calatoresc, sa descopar locuri si culturi noi, imi place sa citesc, sa ascult muzica si sa fac plimbari in aer liber. Si mai nou am descoperit placerea de a avea grija de plante ….
5. Ce urasti cel mai mult?
Urasc violenta. urasc minciuna si urasc ipocrizia….dar cel mai mult urasc barbatul care bate femeia.
6. Cum te relaxezi?
Ascultand muzica de cele mai multe ori. Am MP3-ul meu cu muzica mea preferata si de cate ori ma simt obosita, stresata sau plictisita imi pun castile si ascult muzica… Totodata pe mine gatitul ma relaxeaza si avand grija de flori, plante ajuta. Unul din momentele mele preferate ale zilei este dimineata sa imi beau cafeaua in balcon alaturi de florile mele, bucurandu-ma de vremea insorita...atunci simt ca am forta necesara sa incep ziua…
7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?
Culoarea preferata- albastru; despre muzica am preferente variate cum ar fi muzica Kizomba (angolana) ce am descoperit-o recent; ce ma relaxeaza este muzica la pian a lui Yiruma; ador rockul (clasicii Beatles, Scorpions, Guns´n Roses; Metalica, Bon Jovi, Brian Adams, Rod Steward,etc etc) Clar sunt o fata de moda veche care nu e prea mare fan al muzicii moderne, comerciale.

Nota de plata

Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici:
Asa cum am zis de la bun inceput ce m-a atras la acest site a fost buna dispozitie, lipsa certurilor , profesionalismul, prietenia membrilor si lista poate continua. In acest moment simt ca sunt parte a acestei familii de bucatarasi si ma simt confortabil ca ,ori de cate ori am nevoie sa vorbesc cu cineva, sa am prieteni alaturi, sa vin la masa voastra de unde mereu ies bine dispusa . Nu pot decat sa va felicit si sa sper ca acest loc va ramane asa mereu, indiferente de dispute sau greutati. Eu am de gand sa fiu aici in continuare…si intr-o zi as vrea tare mult sa va intalnesc in realitate. Multumesc!!
 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking