Interviurile Bucataras: Ligia

Postat de Irina in Bucatarasii
20 Mar 2014
Interviurile Bucataras: Ligia

Putin emotionata atunci cand i-am lansat provocarea, Ligia ne raspunde astazi intr-un stil plin de umor. Deci, zic sa-i acordam toata atentia.

Antreul

1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?

Deci sa incepem cu inceputul,asa e frumos si recomandat ca pentru cei ce nu ma cunosc sa ma recomand in primul rand cum se cuvine. Sunt Coman Ligia locuiesc in Belgia-Bruxelles de aproape 11 ani,am impinit luna aceasta 36 de ani, pfffiuuu cum a trecut timpul parca ieri aveam 18 ani :))). In al doilea rand imi cer scuze ca am amanat cam mult acest interviu, a trebuit sa-l scriu mai intai pe ciorna, a trebuit sa ma adun ,sa corectez si asa ca daca am greseli in vorbire sau in scris mai bine zis ,sa ma intelegeti,nu-mi e usor sa traiesc printre straini,scriind numai pe tastatura si scrisul il am modificat, de vorbire nu mai spun...cam mare antreul nu? dar sa trecem la oile noastre :)).

Ce am facut acum 20 de ani? pai cred ca eram tanara si linistita nu ca acum :)) ma pregateam ptr viata,pe atunci nu am mai continuat scoala de croitorie ptr a deveni creatoare de moda, asta era visul meu, ci am lucrat la o fabrica de incaltaminte, luind salariu ptr a-mi ajuta parintii(de, erau vremuri grele), nu am lucrat foarte mult ca m-am si casatorit, au venit copiii, 4 la numar si visul s-a spulberat.

2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?

Paaiii...ar trebui sa-i intreb mai intai pe ei desi nu sunt prea multi :p cativa dar buni zic eu :), mai putini prieteni mai putine probleme.

Ce gandesc eu ca le place la mine? Cred ca mai intai sinceritatea, stiu sa tin secrete :)) si ca am darul de "A darui", mai mult imi place sa ofer decat sa primesc :)), cred ca ma apreciaza ptr ca sunt miloasa si-mi pasa de cei in nevoi, ma apropii mult si dau sfaturi atunci cand sunt decazuti si trec prin necazuri si greutati (intind o mana cand au nevoie chiar pe amandoua). Imi dau haina de pe mine atunci cand e nevoie, ma apreciaza ptr ca nu sunt suparacioasa si ptr ca sunt glumeata :)))

Poate mai sunt si alte calitati ptr care sunt apreciata si eu nu le stiu dar las loc de coment si ptr ei :D

3. Principalul tau defect?

Defectele mele sa spun asa ca sunt mai multe hmmm...sunt timiditatea, fricoasa, acum m-am mai modelat din cauza celui de langa mine :D si sa zicem si incapatanata :p Cand am dreptate imi sustin punctul de vedere pana iese ca mine:)) de aceea nu tolerez minciuna :).

4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?

Ce sa spun, ca pe langa croitorie pasiunea mea cea mai mare este si gastronomia si visul, planul meu, este de a face un curs de cofetar-bucatar, dar nu ma las ca doar sunt incapatanata :D? Si pe mai departe sa lucrez in domeniu.

5. Cum te-ai indragostit de Bucataras.ro? (fara sa stii ca site-ul a fost lansat de doi barbati) :))

Pai nu am stiut mult timp ca situl a fost lansat de barbati,dar am cercetat :D. La inceput am dat de el cautand un link publicat de cineva si m-a interesat si asa am intrat ,am rasfoit bucatarasul si am dat de ceea ce ma pasioneaza.

6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?

Cel mai mult imi petrec timpul in bucataria de pe net :D si anume primul site pe care il deschid prima data este bucataras.ro,sincer vb :)) dar ca orice mama si gospodina trebuie sa mai si gatesc ptr familie si ptr voi :D

7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?

Mda, aici e mai greu, de fapt ca orice om nu se naste invatat, cand m-am casatorit stiam sa fac si eu ochiuri, cartofi pai etc,dar se pare ca atunci cand am pus mana pe oale a fost pasiune si din tot ce faceam cu suflet trebuia sa-mi iasa ceva :)). Nu am cerut sfatul nimanui dar trageam cu ochiul in meniurile pe care le gustam pe unde poposeam :)) si asta cu un rezultat bun, nevoia te invata :D.

Felul principal

1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?

Sunt multe, mama gatea si gateste bine, dar si tata este un bucatar excelent <3 <3, mai ales prajiturile mamei care nu ne lipseau niciodata de pe masa, mai ales cele cu foi, cand taia marginile, dupa ce nu mai era prajitura le mancam fuga si pe acelea :)))

2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?

In primul rand prajituri :D torturi doar se vede pe site nu? :)) si inca ceva de care nu m-as satura si anume pastele.

3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?

Pai mai intai cele facute de mama si apoi in restaurantele asiatice din Belgia nouille sautée cu legume si pui si nems :)

4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?

Nu am una anume, dar in general torturile racoroase cu zmeura :)

5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?

Acela de a face maioneza cu oua intregi in cateva secunde :))

6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?

Hmmmm....m-ati facut sa rad cu intrebarea asta, este boacana pe care n-o pot uita niciodata :))), tin minte ca la inceputul casatoriei locuiam in apartament cu o cumnata, iar cand am facut o ciorbita de rosii la final am desfacut sticla de suc de rosii facut in casa, care a busit peste tot(probabil fermentase) :p deci toti peretii ei nu mai erau albi ci rosii, concluzia Am gatit cu pasiune :)))).

7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?

Fiindca imi place bucataria asiatica nu as vrea sa-mi faca farsa asta: printre legume si carne sa fie si proteine de sobolani, caini, serpi, pisici etc :))))

Desertul

1. Ce ti se pare sexy?

Ca e vorba de un site culinar sa zicem o crema de piele cu miros de fructe sau de ciocolata :)))

2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?

Comunicativ si intelegator.

3. La ce visezi?

Sa ajung acolo unde e bine si frumos :D

4. Ce pasiuni ai?

Calatoria,muzica si nu in ultimul rand gatitul.

5. Ce urasti cel mai mult?

Prieteniile cu doua fetze si minciuna, sunt patita :p

6. Cum te relaxezi?

Ascultand muzica, citind ceva, stand in gradina la soare, dar nu prea e soare pe la noi :p

7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?

Culori cam toate, depinde cu ce le combin si le port in functie de timp, muzica cea care ma linisteste sufleteste, flori orhideea, zambilele si margaritarul, acestea sunt deosebite ptr mine ptr frumusetea si parfumul lor :)

Nota de plata

Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici:

Cred ca nu-mi ajunge o viata intreaga sa vorbesc frumos despre bucataras :)). In primul rand eu il denumesc Facebook-ul bucatarasilor :D.Tin sa va multumesc pentru primirea frumoasa pe care am avut-o si ptr ca aici am gasit un refugiu unde imi pot descreti fruntea, locul unde ma pot hlizi cu cineva si care-mi agreaza glumele.

Multumesc ptr comentariile frumoase atunci cand treceti pe la casuta mea cu bunatati si ca ma incurajati sa cresc tot mai mult. Cand ma uit in urma numai la pozele sa nu spun orible m-am cam facut de rusine in fata voastra si de aceea am luptat si mi-am ridicat capul sus mandra de mine, datorita voua.

Va multumesc ca mi-ati apreciat munca si cateodata m-ati premiat asa cum ati crezut ca s-a cuvenit.(multumesc bucataras, multumesc juriului).

Sunt dispusa sa ascult atunci cand e nevoie de observatii desi nu au fost si multumesc tuturor ptr tot ceea ce faceti si ptr efortul pe care-l depuneti ptr a ne arata cat de buni sunteti. Bravo tuturor!

Continuati, nu va dati batuti in orice situatie, sigur veti reusi candva, tot timpul e loc de mai bine!  In viata sunt probleme, greutati, dar cu vorba buna si intelegere toate se rezolva.

Multumesc bucataras ca ne suporti si ca ne accepti asa cum suntem! Te iubesc si iubesc tot ce e frumos de aici, pe toti cu inima buna si cu sufletul mare, mai ales atunci cand ai nevoie de un sfat <3 sunt multe de spus dar poate mai incerc sa adaug cate ceva si in comentarii :* :*

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking