Interviurile Bucataras: Ramona - MyCookingLife!

Postat de Bucataras in Bucatarasii
11 Oct 2011
Interviurile Bucataras: Ramona - MyCookingLife!
Ii place sa citeasca, sa-si petreaca timpul cu familia si catelusa ei boxer, Tasha. Ii place sa mearga pe bicicleta si urmeaza un curs de dans (salsa). Ii place natura si toata linistea pe care aceasta o ofera. Ii place sa gateasca. Sa o descoperim pe Ramona (MyCookingLife) in rindurile de mai jos:

Antreul

1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?

Sunt o tanara de 28 ani, logodita si indragostita pana peste cap. Indragostita de logodnicul meu, dar si de copiii cu care lucrez (sunt profesoara de limba engleza in sistemul privat). Sunt licentiata in turism, pentru ca intotdeauna am visat sa calatoresc, limba engleza, pentru ca dintotdeauna am stiut ca limba engleza imi este sortita si psihologie - cred ca oricine ar trebui sa treaca printr-o astfel de facultate, nu neaparat pentru a practica o meserie inrudita cu acest domeniu, ci pentru a isi intelege mai bine semenii si a putea avea relatii de buna calitate cu acestia.

2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?

Probabil cel mai bine ar raspunde ei la aceasta intrebare, dar voi incerca sa vizualizez eu, imaginea mea in fata lor. Probabil ca sunt un prieten de nadejde si un bun confident.

3. Principalul tau defect? 

Sunt incapatanata! Poate prea incapatanata...

4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?

 Indraznete? Sunt foarte multumita cu mine, cu viata mea si cu ceea ce traiesc acum, in prezent. Nu stiu daca le pot numi planuri indraznete, pentru ca, de obicei imi propun lucruri la care pot ajunge, dar le pot numi visuri, pentru ca ma gandesc deseori la aceste lucruri. Probabil cel mai mare vis este sa calatoresc pe taramuri indepartate, precum America de Sud ori Asia.

5. Cum de-ti place Bucataras.ro? (fara sa stii ca site-ul a fost lansat de doi barbati) :-))

Nu cred ca este important sexul celui ce a gandit acest site. Oricum, este lucru bine stiut ca, marii bucatari ai lumii sunt barbati. Imi place pentru ca ma regasesc aici. Am fost prezenta pe mai multe site-uri, insa aici ma simt cel mai bine. In prima zi cand am postat, cineva mi-a spus ca: “Bine ai venit...

6.Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?

Sincer? Nici pe net , nici in bucatarie – ci printre copii. Pe net stau din placere, atunci cand am aceasta placere, iar in bucatarie atunci cand am dispozitia necesara. Nu intru niciodata in bucatarie din necesitatea de a gati, ca sa avem ce manca la cina, ci intru doar din placere! Desi, recunosc, mi-as dori mai mult timp liber, pentru a ma putea juca cu jucariile unui bucatar!

7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?

Nu stiu daca este talent la mine... Este prea mult spus! Probabil, este mai mult o traditie inceputa de strabunica si bunica mea, continuata de mama mea, iar poate la un moment dat, voi reusi, umil, sa preiau eu retetele familiei – si poate voi ajunge sa pot imbunatati si eu la randu-mi, reteta de cozonac, pe care fiecare generatie (de vreo cateva incoace) si-a pus amprenta.

Felul principal

1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?

Ooo, sunt multe, dar cea mai grozava aroma ramane, cu siguranta, cea de cozonac. Poate si procesele prin care trecea si care mi se pareau grozav de greu de respectat, m-au marcat. Imi aduc aminte ca, bunica lovea coca de cozonac de masa de 100 ori si nu aveam voie sa intram sau sa iesim pe usa bucatariei, pentru a nu se crea curent si pentru a ramane temperatura constanta.

2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?

Mancare italiana, in general. Dar ca sa numesc, tiramisu (cel original), paste (de orice fel) si din bucataria romaneasca, mamaliga!

3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?

In Spania, Mallorca – mancare traditionala, cu fructe de mare – probabil si impactul vizual ma face sa cred acest lucru (mancarea ne-a fost preparata in fata ochilor).

4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?

Dulciurile sunt, cred, punctul meu forte - tiramisu, un tort cu ciocolata amaruie, muffins cu ghimbir, cookies cu ciocolata si cuisoare.

5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?

Pai, cred ca, in fiecare zi primesc cate un pont bun (chiar si fara sa-mi dau seama), atunci cand citesc intr-o carte de bucate sau pe bucataras.ro, retete descrise concret in cuvinte si imagini.

6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?

Prin clasa a cincea, m-am apucat sa fac clatite (fara stirea parintilor) si imi doream foarte mult sa reusesc sa le intorc in aer. Primele le-am intors pe gresie – dar important este ca, pana la urma am reusit.

7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?

Probabil mancare asiatica (viermi, gandaci), dar probabil nici carne de cal ori picioare de broasca (ca in Italia – oare de aceea sunt ei cunoscuti sub numele de broscari?!)

Desertul

1. Ce ti se pare sexy?

Nu cred ca pot raspunde la aceasta intrebare. Sunt o fire discreta si nu m-as simti confortabil sa vorbesc despre acest lucru.

2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?

Pai, ideal pentru mine este chiar barbatul, cu care, de 10 ani imi impart viata.

3. La ce visezi?

Calatorii, 3 copii, o gradina mare, ca cele provencale, unde sa am toate condimentele si ierburile aromatice posibile.

4. Ce pasiuni ai?

Imi place sa citesc (si asta nu pentru ca sunt profesoara!), imi place sa petrec timp cu familia mea si catelusa mea boxer, Tasha, imi place sa merg pe bicicleta, urmez un curs de dans (salsa) si imi place foarte mult, imi place natura si toata linistea pe care aceasta ti-o ofera, imi place sa gatesc. Deci, sunt un om simplu, cu placeri obisnuite.

5. Ce urasti cel mai mult?

Stiu ca este un cliseu, dar poate ca este atat de adevarat, incat, de aceea a ajuns cliseu pentru toata lumea – nu-mi place sa fiu mintita. Se spune ca, adevarul te elibereaza, dar ca mai inainte de asta, te face sa treci prin momente groaznice. Merita, sa fii sincer cu ceilalti – in felul acesta, esti sincer cu tine! Totodata, nu imi place rautatea tipica oamenilor din secolul al XXI-lea.

6. Cum te relaxezi?

Punand in practica pasiunile pe care le am.

7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate? 

Imi place verdele. Ascult orice fel de muzica, in functie de starea mea, insa indiferent de starea mea, intotdeauna as putea asculta Dean Martin si ritmuri de smoth jazz . Nu m-am gandit nicioadata ce flori imi plac – poate pentru ca, nu imi place sa primesc flori, adica pentru o placere de un moment, sa fie ucisa o planta, un organism viu. Dar daca ar fi sa plantez o floare, as planta margaritar.

Nota de plata

Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro Incepe aici:

Nu voi vorbi mult, insa voi fii la obiect! Voi conchide prin doua citate, ce reprezinta pentru mine bucataras.ro. Primul este un proverb: “Omul sfinteste locul!” si al doilea este reprezentat de cuvintele de intampinare, pe care le-am primit de la Bucataras, la prima mea postare: “Bine ai venit in rindul celei mai active si vesele comunitati culinare. Aici criticile sint interzise, sint acceptate doar zimbetul si vorba buna!

Citeste si:

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking