Interviurile noi Bucataras: Mirela

Postat de Bucataras in Bucatarasii
15 Mai 2020
Interviurile noi Bucataras: Mirela

Este placuta, joviala, harnica si... microbista. Asa-i ca nici voi nu cunoasteati acest lucru despre ea? :))

Nu ii place mararul si nici fructele de mare, dar gateste extraordinar de bine si isi rasfata mereu copiii cu mancaruri si deserturi gustoase.

Bucataras minunat, ne-a impartasit aproape 1000 de retete in cei 10 ani de cand s-a alaturat comunitatii noastre frumoase, asa ca astazi ne delectam si o (re)descoperim pe Mirela.

Ne-a raspuns cu drag intrebarilor noului interviu, iar eu va invit la o lectura placuta si relaxanta.

1.Te rugam sa ne spui cand si cum ai facut cunostinta cu Bucataras.ro, cea mai frumoasa comunitate culinara si ce anume te leaga de ea!

Pffffff! E poveste lunga si veche, dar …. cu love at first sight. De ce? Pentru ca o data intrata pe site, nu am mai putut pleca de aici. Era in vara lui 2009, o nascusem pe Larissa si era asa de cuminte si linistita incat aveam timp sa fac si altceva. Si asa am intrat pe net cu gandul sa citesc articole sportive (mai ales despre fotbal, ca mare microbista am fost) cand, deodata, vad in dreapta ecranului Bucataras. Mi-a placut din prima numele si am dat click. Woaa…. zici ca am intrat in Rai :X. Si am inceput sa citesc retetele care mi se pareau interesante si usor de realizat. De frica sa nu pierd sau sa nu mai gasesc Bucatarasul (pe vremea aceea nu prea ma stiam asa cu net-ul :P), am luat un caiet cu 100 de file si m-am apucat sa scriu retetele in el. 😊)) Si acum il mai am. 😊 Si incet incet, am inceput sa descifrez mai bine site-ul, sa-l descopar mai pe indelete. Incepusem sa-i invat pe utilizatori, chiar daca eu nu imi facusem inca curaj sa-mi creez un cont. Era asa o atmosfera frumoasa, rasete, veselie, buna dispozitie! Incepusem sa caut retete dupa numarul de comentarii, unde vedeam ca sunt multe stiam ca acolo e rost de veselie si distractie. Intram la retete doar sa citesc comentariile si sa ma distrez si eu. 😊))  Deabia in 9 decembrie 2010 mi-am luat inima in dinti si mi-am facut cont. Si iata-ma pe aici … veselia si oamenii care fac parte din aceasta frumoasa comunitate m-au tinut legata de acest site.

 

2.Ce faci in viata de zi cu zi si ce pasiuni ai?

In viata de zi cu zi sunt mamica cu norma intreaga, imi impart timpul cu serviciul, casa si copii. Cand imi ramane timp, dar mai mult in weekend se intampla asta, incerc diverse retete pe care nu le-am mai facut pana acum sau sa reinterpretez altele mai vechi. 

 

3.Cate retete ai postat de cand te-ai alaturat comunitatii Bucataras.ro?

Am postat pana in momentul acesta 936 de retete, pentru unii poate putine, pentru altii poate multe, dar stiu ca pentru mine e un numar impresionant, avand in vedere ca am muncit pentru ele, am pus suflet si le-am postat cu drag.

 

4.Ce amintiri frumoase ai legate de Bucataras.ro?

Oooooo, cred ca unele dintre cele mai frumoase amintiri sunt legate de Bucataras. Imi amintesc cand am intalnit-o pe Dia prima data, trebuia sa ne intalnim intr-un loc anume si aveam emotii daca o voi recunoaste sau nu, cum va decurge intalnirea … dar a fost ca si cum ne stiam de ani buni. Apoi a urmat prima intalnire a bucatarasilor, la Alba Iulia, unde, in momentul in care m-am intalnit cu ceilalti bucatarasi, simteam ca ma lasa picioarele si aproape ca imi dadeau lacrimile de emotii. Apoi au urmat alte intalniri care au fost la fel de emotionante si de la care am plecat cu multe amintiri.

 

5.Ai participat cu siguranta la intalnirile pline de veselie ale bucatarasilor, care sunt impresiile tale adunate cu aceste ocazii?

Daaa, cele mai frumoase intalniri si cele mai tari petreceri, cu sau fara pijamale. 😊)) Adevarul este ca noi, bucatarasii, stim sa ne distram oriunde si oricand.

 

6.Care este motivul care te-a determinat sa scrii si sa postezi retetele pe care le pregatesti la tine acasa?

Inspirandu-ma de la alti bucatarasi, am zis sa postez si eu retetele mele, poate vor vrea si altii sa se inspire de la mine, chiar daca nu sunt ele cele mai sofisticate, dar sunt tare bune preparatele.

 

7.Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie? Iti amintesti ce ai gatit prima data?

Hmm…. buna intrebare! Daca stau si ma gandesc bine, am inceput sa gatesc pe cand aveam 9-10 ani, sub indrumarea bunicii mele. Fiecare vacanta de vara o petreceam la bunici. Bunica mea suferea de o boala care o tinea imobilizata la pat si atunci eu eram mana dreapta a dumneaei. Acum cand ma gandesc, chiar imi placea sa gatesc. Imi placea mai ales cand imi spunea bunica sa merg in gradina sa culeg fasolea verde, sa scot morcovi, ceapa, imi placea sa merg sa rup frunzele de patrunjel, de telina …. veneam cu ele si imi spunea ordinea in care sa le pun ….pffff! Mi s-a facut dor de vremurile acelea.:X Deci, cand eram de-o schioapa, am invatat sa fac ciorbe, tocanita de pui, clatite, puneam mamaliga la fiert si bunicul o mesteca, paparaie cu carne si carnati din oala cu untura (asta era cea mai buna) si mamaliga cu branza (astea mi le amintesc). Apoi, am avut o “pauza” de gatit :D pana am descoperit Bucataras.ro. Dupa nici o luna, deja se vedea pe mine :D 😊))) ca am inceput sa gatesc cam mult! :P


8.Care sunt retetele preferate si unde iti gasesti inspiratia? Ai vreun bucatar preferat?

Daca ma intrebai acum cativa ani, poate reuseam sa raspund la subiect, dar acum ….sunt prea multe retete care imi plac si nu as putea sa spun ca am retete preferate. Daca e buna si e pe gustul meu, imi place. Un bucatar preferat nu am dar ma inspir de peste tot unde gasesc ceva care ma atrage.

 

9.Care sunt 3 ingrediente care nu iti lipsesc niciodata din bucatarie?

Sarea, ceapa si ciocolata. :D Fara sare nu se poate, ceapa se stie ca da cel mai bun gust mancarurilor si ciocolata …. ahhh, ciocolata, fara ea chiar nu se poate, ori la prajituri si torturi, ori mancata pe ascuns.:)))

 

10.Daca ai avea posibilitatea sa ajungi intr-o tara anume, care ar fi aceea si ce bucatarie ti-ar placea sa explorezi, sa experimentezi?

Nu e la capatul lumii dar mi-ar placea sa ajung in Italia si sa mananc pizza ca la mama ei acasa si paste, pentru care sunt tare renumiti. 

 

11.Care este placerea ta vinovata in materie culinara? La ce preparat nu ai putea renunta sau refuza?

Cred ca nu as putea renunta niciodata la dulciuri si nu as refuza niciodata bomboane de ciocolata umplute cu ….lichior, visinata! :P  :“>

 

12.Ce parere ai despre retetele romanesti reinterpretate?

Traiasca retetele romanesti. De ce sa nu poata fi reinterpretate? Le adaptam gustului nostru, ingredientelor care le avem la indemana, asa ca, de ce nu?

 

13.Ai vreun truc preferat pe care il folosesti in bucatarie?

Nu sunt magician, pur si simplu intru in bucatarie si ma apuc de gatit. Iar la final, dupa ce gusta toata lumea din ce am gatit, aflu verdictul! :D

 

14.Ce sfat/sfaturi ai da novicilor in bucatarie?

Sfatul meu este ca intotdeauna cand intrati in bucatarie sa fiti binedispusi si cu chef de gatit, altfel nu iese ce va propuneti. Vorbesc din proprie experienta.:P 

 

15.   Exista vreo reteta care ti-a dat batai de cap sau care nu ti-a reusit niciodata?

       DA! De curand am avut 3 tentative nereusite de a face macarons. M-au dezamagit tare, desi am respectat intocmai reteta. Nu-s de mine asa ca altele nu mai incerc. Nu zic niciodata pentru ca nu se stie.:D 

 

16.   Exista ceva ce gasesti deranjant la anumite retete sau preparate? Ce ai schimba la o reteta?

       Ma deranjeaza la unele retete cand respecti intocmai pasii, ingredientele si gramajele si iese un fiasco. Asa am patit la un tort, norocul meu ca s-a mancat si asa, dar altul nu am mai incercat sa fac, sa vad daca totusi a fost de vina reteta sau am gresit eu!

 

17.   Exista vreun ingredient sau preparat pe care nu il suporti si nu l-ai manca niciodata?

       Cred ca multi stiu deja ca nu imi plac fructele de mare si mararul.

 

18.   Ai vreun bucataras preferat? Cu care bucataras te-ai vedea facand echipa la un mare concurs de gatit?

       Nu e bine pusa intrebarea. Trebuia pusa asa: “Ai bucatarasi preferati?” Da, chiar foarte multi, dar nu-i nominalizez pentru ca sunt prea multi. Cat despre concurs… nu stiu daca as putea face echipa cu cineva pentru ca mie imi place sa fiu singura in bucatarie cand gatesc, nu sa ma bat de unul si de altul, sa am loc sa ma pot desfasura. 

 

19.   Ai facut vreo boacana in bucatarie? Daca da, care a fost aceasta?

       Mai aveam obiceiul sa uit ca am ceva la cuptor :D, dar de cand l-am schimbat, il programez sa-mi sune astfel incat sa nu mai uit mancarea  in cuptor. 

      

20.   Sa presupunem ca participi la un concurs cu premiu 1 milion de dolari si ai avea de ales sa mananci intre oua de soparla, melci si scorpioni. Ai refuza sau ai alege sa mananci pentru a castiga marele premiu?

    Mie mi-e foarte scarba de astfel de vietati (din aceasta cauza nu mananc nici fructele de mare) si clar ca as refuza, altfel as da direct in hepatita si apoi, la ce folos banii? 

    Dar am o curiozitate: totusi, ouale de soparla sunt comestibile? 😊)))

 

21.   Daca ai fi Bucataras pentru o zi, ai schimba ceva si daca da, ce anume ai schimba in aceasta comunitate?

    Nu stiu daca as schimba ceva, mi-ar placea doar sa avem mai mult timp liber la dispozitie si sa ne adunam cu totii la povesti, la glume, veselie … asa ca pe vremuri, ca atunci cand am intrat prima data pe site. Stiu ca e cam imposibil dar eu visez ….

In incheiere, ai libertatea sa ne impartasesti gandurile sau urarile tale, ce crezi tu ca simti si ai vrea sa exprimi pentru Bucataras.ro, pentru toti bucatarasii de pretudindeni si tuturor celor pasionati de gatit!

Ma bucur enorm ca l-am descoperit acum 11 ani si ca m-am alaturat acestei comunitati care de-a lungul timpului a devenit din ce in ce mai mare, ca am cunoscut oameni minunati nu doar virtual ci si in realitate, ca am legat prietenii puternice, chiar daca suntem un pic departe unii de ceilalti, ca suntem ca o familie mare si frumoasa.

Bucataras.ro este cel mai frumos loc unde poti evada din tumultul vietii cotidiene, locul unde veselia este la ea acasa iar criticle sunt interzise. Iti doresc sa cresti cat mai mare, cu retete cat mai multe si cu bucatarasi frumosi si veselosi alaturi. La multi ani, sa traiesti o mie de ani si sa fii mereu number one! 

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking