Istanbul

Postat de mitinita in Bucataras hai hui
5 Mar 2011
Istanbul

Sa vad Istanbulul era un vis al meu...si se indeplinea,in cele din urma. M-am dus acolo cu sperante mari,vroiam sa vad Moscheea Albastra,sa ma plimb prin bazar,sa vad toate minunatiile de condimente...N-a fost sa fie asa.

Eram in trecere prin Istanbul si imi propusesem sa stau o saptamana sa pot explora,dar m-au alungat barbatii din acel oras frumos.Proaspat maritata,insarcinata in primul trimestru si foarte fericita,dupa ce m-am cazat la hotel,m-am pornit la explorat. 

In alte situatii poate m-as fi simtit flatata de atata atentie din partea barbatilor (zic poate,dar nici eu nu prea cred),dar in momentul acela mi s-au parut exasperanti de enervanti. De la invitatii la cafea si pana pe nu stiu ce insula am avut parte de toate. Bineinteles ca le-am spus raspicat si tare sa ma lase in pace,mie mi se pare foarte nelalocul lui sa te legi de o femeie insarcinata,dar nimic. Comentarii de genul :"O sa-ti para rau,nu te mai intalnesti cu asa ceva;;;" imi intorceau deja stomacul pe dos. Eu care de obicei sunt draguta si politicoasa strigam deja pe strada sa ma lase in pace.

Mi-am vazut si Moscheea Albastra,am mancat mancare turceasca  (mi se pusese pata pe ineluse de calamari ca vazusem o reclama la tv),mi-am petrecut seara uitandu-ma la un film la Tv. Aveam de ales intre asta si o plimbare cu masina ca sa vad cum arata Istanbulul seara cu patronul restaurantului unde mancasem.  Nu stiu eu daca vedeam Istanbulul sau ajungeam pe fundul vreunui tomberon...

Alte impresii? Piperate preturile la atracatiile turistice,la Hagi Sofia biletul costa $25...cozi de barbati turci in aceste locuri incercand sa agate femei straine.

Mi-as fi dorit tare mult sa pot descoperi minunatiile din acest oras,dar a doua zi am plecat...si mi-am jurat ca nu ma mai intorc niciodata neinsotita de un barbat.

Am auzit ca Egiptul e si mai si...am avut dreptate,a fost prietena mea insotita de sotul ei ,dar a avut parte de acelasi tratament ca si mine. Ce i-a spus traducatoarea: "daca ar intelege sotul tau ce-ti spun astia i-ar lua la bataie."

Va pun pozele care le-am gasit,bineinteles ca s-au pierdut toate in care eram si eu...n-m reusit sa postez altfel pozele,ca nu au obtiunea jpg si nu le-am putut salva altfel.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking