mananca sanatos!!!

Postat de andreea_angelo in Alimente
6 Dec 2012
mananca sanatos!!!

Pranzul reprezinta,pentru majoritatea dintre noi,momentul in care servim masa principala a zilei,desi,in functie de cat de aglomerat ne este programul,aceasta poate ajunge sa fie impinsa catre dupa-amiaza sau seara.Nu este insa recomandat ca o masa consistenta sa fie luata prea tarziu,pentru simplu motiv ca digestia este mai lenta seara,cand poate aparea senzatia de balonare sau de disconfort.

  • Ciuperile au fost considerate din vechime alimente complete,cu o multime de beneficii.Despre ciuperci se spune ca ar fi cel mai bun substitut al carnii - au calitatile carnii dar le lipseste colesterolul.In plus,sunt mai usor de digerat.Sunt recomandate si diabeticilor si hipertensivilor.
  • Orezul are un continut nutritiv ridicat si,datorita fibrelor,este satios,ceea ce inseamna ca te saturi repede mancand putin.Contine putine grasimi,dar este bogat in carbohidrati,fiind o buna sursa de energie.
  • Ardeii copti contin substante ce cresc productia organismului de caldura si consumul de oxigen,ceea ce ii recomanda,spre exemplu,in curele de slabire.
  • Fasolea reduce riscul de cancer la colon,de diabet de tip II si scade colesterolul ''rau'' din sange.De asemenea,este bogata in nutrienti care furnizeaza energie pentru muschi si pentru creier.
  • Rosiile,chiar si atunci cand sunt prelucrate sub forma de bulion,pasta de tomate sau suc,sunt bogate in licopen,un bun antioxidant,care ajuta,printre altele,la prevenirea cancerului de prostata si la ameliorarea boliilor cardiovasculare.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking