Manastire Tiganesti si-a sarbatorit hramul

Postat de medioto59 in Bucataras hai hui
18 Aug 2011
Manastire Tiganesti si-a sarbatorit hramul

La jumatatea drumului dintre Bucuresti si Ploiesti,asezata intr-un decor mirific ,mai exact in mijlocul renumiţilor Codrii ai Vlăsiei si înconjurată din trei părţi de Lacul Bălteni, în apropierea comunei Ciolpani, se afla Mănăstirea Ţigăneşti.

Manastirea Tiganesti a fost atestata documentar in anul 1780. Denumirea deTiganesti vine de la familia de boieri Tiganescu care a donat terenul pe care exista acum manastirea. Biserica actuala a fost construita in 1812. Manastirea are hramul Adormirea Maicii Domnului si este o manastire de maici , vestita prin atelierele de tesatorie in care calugaritele realizeaza adevarate opere de arta.. Aici se tese stofa pentru vesmintele preotesti si tot aici a fost lucrata broderia pentru sala maura din Castelul Peles.

Pe langa atelierele de tesut materiale pentru haine preotesti trebuie sa amintim aici si despre existenta unei clopotnite cu ceas si 4 clopote, de cele 67 case monahale,cimitirul si un muzeu. In biserica se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului despre care se spune ca ocroteste mai ales mamele si copii.

Manastirea si-a serbat in ziua de 15 august hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată cu acest prilej de Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul, episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Invitat la acest eveniment a fost si parintele paroh Radu Dima care pastoreste biserica Sf.Nicolae din Otopeni L-am insotit si noi, cativa enoriasi din parohia dumnealui. Dupa savarsirea Sfintei Liturghii am fost invitati la o agapa unde maicutele ne-au servit cu fel de fel de bunatati "confectionate" cu ingrediente din propria gospodarie. Totul facut de manutele lor harnice si pricepute.

La masa ne-au bucurat de prezenta Maicii Stareta Eufimia,Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul,Diaconul si Protosaptul Catedralei Patriarhale din Bucuresti Mihail Buca care ne-a incantat cu muzica si glasul domniei sale,alti preoti si diaconi,deputatul Florin Georgescu precum si primarul comunei.

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking