Manusile de curatat legume - utile sau nu?

Postat de Cristi_Roman in Ustensile de bucatarie
7 Sep 2010
Manusile de curatat legume - utile sau nu?

Folosesc de vreo luna manusi speciaale de curatat legume: cand le-am vazut intr-un magazin generalist mi-au placut mult si le-am luat. Am fost, si sunt, incantat de ideea de a curata legumele si fructele cu mana, sub jet de apa, decat cu cutitul. Evident, in cazul vegetalelor in care acest lucru e posibil.

Sunt comode, poroase, usor elastice si par a fi solide: deja le-am folosit de mai multe ori, in special pentru cartofi (in afara de cartofii pentru piureu, eu nu scot coaja cartofilor, doar o curat bine) si morcovi. Dar merg si la telina, ridichii, pastarnac, etc. Si nu dau nici cel mai mic semn de deteriorare, desi pretul a fost mic, cred ca €2 am dat pe o pereche. Se curata foarte usor, sub jetul rece de apa, apoi se storc bine si se agata undeva: in 30 de minute sunt aproape uscate.

Manusile sunt utile si pentru fructele de genul piersicilor cu puf, sau caiselor. Oricum, nu curat coaja in acest mod decat in cazul legumelor si fructelor despre care stiu ca sunt organice – deci a caror coaja nu a fost afectata de chimicale. In rest, daca nu gasesc specificatia clara, atunci e mai indicat sa elimin de tot coaja, fiindca in mod clar a fost contaminata, de la solutii gen pesticide pana la stratul extrem de subtire de ceara cu care se stropesc in special fructele din comert.

Voi folositi sau aveti de gand sa folositi manusi de curatat vegetale?

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking