Meiul si faina de ovaz

Postat de doralinda72 in Alimente
28 Ian 2013
Meiul si faina de ovaz

Meiul brun, cel nerafinat, contine siliciu, potasiu, magneziu, calciu, zinc, fier, flor, fosfor, proteine, lipide si glucide care participa la constitutia scheletului nostru ( oase si cartilaje). Este extraordinar de bogat in vitamina B ( B1, B2,B3, B6, B9 si contine de asemeni si vitamina E. Ofera de 3 ori mai mult fier decat graul! De asemeni, este si un produs care nu contine gluten!

Meiul brun este foarte bun pentru :

-oase ( artroza)

-articulatii ( ligamente, tendoane)

-tensiune arteriala

-pierderea parului, unghii exfoliate, riduri, stricarea dintilor

-oboseala cronica, insomnie, deficiente a sistemului nervos

-aparitia alergiilor.

Un alt avantaj important, e si acela ca poate fi un "reparator" in cazul unei deficiente nutritive, si este foarte bun ptr mame in perioada alaptatului!

Faina de ovaz consumata zilnic, poate avea efecte foarte benefice, si anume :

-diminueaza colesterolul, actionand asupra colesterolului "rau" gratie unei fibre importante si anume betaglucanul. Ptr un rezultat maxim, de asemeni, e indicata faina de ovaz nerafinata! De asemeni, ramane mai mult timp in stomac si incetineste absorbtia de glucoza si grasimi cauzate de colesterolul "rau";

-este indicat in caz de regim alimentar, continand un numar mare de glucide; in contact cu lichide (lapte, ceiauri, sucuri naturale) volumul sau in stomac se doubleaza si ne da senzatia de saturatie care ne va ajuta sa nu mai "ciugulim"in timpul zilei! Are si capacitatea de a diminua aportul nostru caloric zilnic, deci numai bun ptr cei ce tin o dieta de slabire!

Cum  folosesc eu aceste doua produse?!

Pun 2 linguri de faina de ovaz, 2 linguri de mei (ambele macinate, nu sub forma de fulgi), putin lapte si putin mar ras! De ce mar?! ptr ca ajuta mai bine la asimilarea celor doua tipuri de faina si are un mai puternic impact asupra organismului nostru!

Bineinteles, puteti inlocui laptele cu un suc natural de portocale, dar mie personal nu mi-a placut!

Tin aceasta cura in jur de 2 saptamani, in fiecare dimineata, apoi o reiau cand vad ca iarasi unghiile mele au de suferit!

De asemeni, puteti pune cate o lingura si deasupra la salate, sau chiar intr-un iaurt dimineata, sau si in timpul zilei, intre mese!

Nu stiu in Romania, dar aici eu gasesc la magazine specializate, bio, nu cred ca veti gasi in supermarket-uri, acolo veti gasi fulgi si nu vor fi integrali, deci nu va vor fi de mare folos!

Multa sanatate va doresc!

-

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking