Mierea si usturoiul - partea a II-a

Postat de Sidy in Alimente
13 Iul 2014
Mierea si usturoiul - partea a II-a

PREVENIREA ÎNFUNDARII ARTERELOR

Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele medicale au aratat ca radacina cu aroma întepatoare are "o actiune protectoare foarte semnificativa" în limitarea efectelor coagularii sângelui gras. Medicii au spus ca sângele a zece pacienti s-a coagulat mai încet, când acestia au mâncat usturoi cu alimente grase, decât atunci când le-au mâncat fara usturoi. Dupa parerea lor, aceasta însemna ca usturoiul putea încetini acumularea depunerilor de grasime pe peretii arterelor si ajuta la prevenirea colmatarii acestora.

COBOARA HIPERTENSIUNEA 

Se spune ca sute de medici au gasit usturoiul ca fiind cel mai sigur si mai de nadejde mod de a coborî hipertensiunea. Nimeni nu stie exact din ce cauza. Unii doctori cred ca usturoiul dilata (deschide) arterele, usurând presiunea. Altii citeaza puterea sa de a înlatura infectiile de diverse feluri si, prin urmare, de a reduce tensiunea crescuta. Totusi, e clar ca tensiunea scade. 

De fapt, usturoiul pare sa satisfaca toate cerintele unui agent terapeutic perfect pentru reducerea tensiunii sangvine: 

1. Este absolut sigur. 

2. Nu are efecte ulterioare negative; nu s-a gasit nici o limitare a dozajului. 

3. Tensiunea sangvina se reduce treptat - într-o perioada de timp - fara nici o cadere neasteptata care ar putea soca organismul! 

4. Nu intervine asupra celorlalte medicamente pe care le ia eventual pacientul, sub îngrijirea medicului. 

5. In aproape toate cazurile testate, a alungat slabiciunile, ametelile, durerile de cap, tiuiturile din urechi, durerile de piept. 

6. Se pot obtine rezultatebune , indiferent de vârsta sau de conditie. 

7. Este usor de luat, sub forma de tablete fara miros. 

Tabletele si capsulele cu usturoi, care se gasesc fara reteta la plafarurile de pretutindeni, sunt folosite pe scara larga de medici pentru reducerea tensiunii si alungarea simptomelor acesteia. 

Hipertensiunea este extrem de  periculoasa fiindca, în primul rând, simptomele ei nu sunt întotdeauna prezente - multi suferinzi nici macar nu stiu ca o au - si în al doilea rând, aproape întotdeauna duce la probleme ale inimii, venelor si arterelor, sub forma de crize, cheaguri, hemoragii, blocaje renale, atacuri de cord sau chiar moartea subita, daca nu e controlata. 

Usturoiul nu este un leac pentru hipertensiune; nu face decât sa coboare tensiunea si efortul impus inimii, venelor si arterelor, plus alte simptome neplacute, care pot reveni când terapia cu usturoi înceteaza. Oricum, folosirea prelungita a usturoiului a tins, în multe cazuri, sa coboare permanent hipertensiunea! 

UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU DIABET 

Folosirea usturoiului a redus nivelul de zahar din sângele diabeticilor. 

Intr-un caz, un om cu  diabet avansat aflase de la doctori ca era într-o situatie fara speranta si a fost trimis sa moara acasa, la vârsta de saizeci de ani. 

La nouazeci de ani, înca mai traia, sanatos tun. Incepuse sa manânce o combinatie de usturoi, patrunjel si creson. 

Nivelul zaharului din sânge i-a coborât de la 200 si ceva la 110. 

Si a continuat sa foloseasca fericit acest remediu, timp de ani de zile. 

Usturoiul nu vindeca diabetul si nu trebuie folosit fara permisiunea medicului. 

Dar poate fi un mod util de a coborî nivelul zaharului si, astfel, de a controla boala. Surprinzator si interesant, însa, este faptul ca usturoiul poate reduce nivelul zaharului din sânge la diabetici. 

UN ALIMENT BIBLIC TESTAT COMPARATIV CU MEDICATIA ANTIDIABETICA 

Usturoiul - desi are o actiune putin mai înceata - este la fel de eficient ca tolbutamida (un medicament oral pentru diabetici) la eliminarea glucozei excesive din sânge.

O doamna, consumatoare de usturoi, spune: "Citisem despre modul cum poate usturoiul sa reduca nivelul zaharului din sânge, asa ca am început imediat sa iau câte o capsula de usturoi de 0,32 gr., pe lânga vitamine si drojdia de bere, dupa fiecare masa. Rezultatul: zaharul din sânge mi-a revenit la normal si nu mi-a mai fost necesar sau prescris nici un medicament. "

REÎNTINERESTE FICATUL 

Principala valoare a usturoiului în tulburarile hepatice consta în puterea sa de a detoxifia bacteriile putrefactive din intestine si, astfel, de a ajuta ficatul sa se odihneasca. Este un stimulent dovedit al sucurilor  gastrice si ajuta cresterea si vigoarea circulatiei sangvine prin ficat. Se sustine ca o lingurita de usturoi, în amestec cu o lingura de untdelemn de masline sau ulei de soia, luata seara, învioreaza ficatul si îl reîntinerese atât de mult, încât pielea de pe trup va straluci de activitate reînnoita. Utilizatorii spun ca e într-adevar o planta miraculoasa. 

Daca usturoiul nu e tolerat, cauza consta într-o deficienta a organelor digestive - mai ales a ficatului. Un stomac sau un ficat în stare buna, spune ea, nu se va revolta niciodata împotriva unui element atât de natural si benefic ca usturoiul. 

UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU CISTITĂ 

Infectiile urinare pot fi dureroase si handicapante. 

Pentru acelea dintre dumneavoastra care sufera de cistita, usturoiul poate fi raspunsul. Se toaca câte trei catei mari de usturoi, de trei ori pe zi si ii punem într-o lingurita si se înghit cu apa. Dupa cinci zile, cistita trece. Atât de simplu ... 

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU BOLILE DE STOMAC.

Luat cu regularitate, usturoiul poate vindeca bolile de stomac si intestine,

Se stie ca allicina din usturoi stimuleaza peretii stomacului si ai intestinelor, pentru a secreta enzime digestive. Dar usturoiul luat de persoanele suferinde de asemenea afectiuni trebuie sa fie diluat sau amestecat cu alte mâncaruri, precizeaza acelasi expert. Un mod excelent de a atenua efectele usturoiului este acela de a-l gati, sau a-l combina cu ou si lapte. Totusi, usturoiul nici macar nu e nevoie sa fie mâncat. Se poate folosi în cataplasme sau bai pentru picioare si mâini, spre a calma stomacul. Puterile sale de penetrare sunt atât de mari, încât e absorbit direct prin piele. 

Folosit în acest mod, are o eficacitate declarata de nouazeci si cinci la suta. 

Din cele mai vechi timpuri si pâna în prezent, usturoiul a fost laudat în întreaga lume pentru eliminarea gazelor, a crampelor si a simptomelor de inflamare. 

Utilizati produsele pe baza de MIERE  care sa gasesc in comert sau pur si simplu adaugati un pic de miere cremei dvs. hidratante, samponului sau sapunului utilizat acasa. Pentru a va rasfata si mai mult, ati putea sa va produceti propriul produs de infrumusetare pe baza de miere chiar acasa la dvs. Folosind mierea, care este un produs natural umectant cu proprietati antibacteriene, am creat o serie de retete care vor ajuta la hidrataea pielii in acelasi timp contribuind si la o adevarata relaxare pentru psihicul dvs.

Protejati-va pielea de razele soarelui- utilizati lotiune de bronzat in fiecare zi nu doar atunci cand aveti parte de o zi insorita. Aplicati-va lotiunea cu aproximativ 30-40 de minute inainte de expunere pentru a permite ingredientelor active sa functioneze

Curatati-va pielea de doua ori pe zi – curatirea de dimineata indeparteaza excretiile produse pe timpul noptii ca urmare o procesului nocturn de auto curatire a pielii. Seara asigura indepartarea mizeriei, a grasimii si a machiajului.

Dormiti cum trebuie- pielea dvs este un bun indiciu al faptului ca aveti probleme cu somnul; in absenta unui somn adecvat, corpul tau nu se poate reface. Nu doar ca vei trai mai mult dar si pielea ta va arata mult mai tanara.

Reduceti stresul- stresul imbatraneste celule corpului, in special pe cele ale pielii; exercitiile, terapia prin masaj, yoga, aromoterapia si meditatia sunt extrem de eficiente impotriva stresului.

Am sa revin cu masti cu miere, pentru ten...

Sursa : Stuparul

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking