Mituri despre frumusete

Postat de gurita_ta2005 in Tehnici
6 Feb 2012
Mituri despre frumusete

Tu stii daca iti ingrijesti corect pielea, parul sau unghiile? Internetul ne ofera o multime de sfaturi, dar oare sunt toate eficiente? Sau e timpul sa invatam sa filtram informatia si sa desfiintam miturile vechi de zeci daca nu chiar sute de ani?

1 Uleiul mineral si vaselina sunt nocive pentru piele. Acest zvon a fost raspandit de companiile producatoare de cosmtice bio, organice sau eco. In realitate, aceste ingrediente se numara printre cele mai hidratante substante. De asemenea, ele nu impiedica pielea sa respire, cel putin nu in totalitate. De fapt, produsele antioxidante fac acelasi lucru - creeaza o bariera protectoare intre ten si mediul inconjurator. Mai mult decat atat, cercetarile au aratat ca uleiul mineral actioneaza aproape la fel ca uleiul vegetal, astfel incat nu exista motive de ingrijorare.

Pont JOY: Aplica pe tenul curat o masca hidratanta care nu necesita clatire, asteapta cateva minute pana cand intra in piele, apoi aplica un strat de vaselina cosmetica, acopera-ti tenul cu folie alimentara (mai putin ochii, gura si nasul) si relaxeaza-te ascultand muzica 30 de minute. Vei fi surprinsa de cat de catifelat va deveni tenul tau!

2. Cremele cu SPF impiedica producerea si asimilarea vitaminei D. Exista numeroase controverse privind acest subiect. Pe deoparte, sunt cei care se tem de imbatranirea prematura a pielii si folosesc lotiuni si creme cu SPF mare, iar pe de alta parte, sunt cei care se tem ca aceste produse impiedica fixarea vitaminei D. Cercetarile in domeniu nu au ajuns inca la o concluzie sigura, asa ca, pana vor exista informatii noi, iti poti suplimenta dieta cu capsule de vitamina D. Intreaba-ti medicul despre aceste capsule.

3. Pielea absoarbe toate substantele din jur. Pielea este organul care le protejeaza pe celelalte de mediul exterior, asadar, rolul ei este de a impiedica substantele sa patrunda in organism. Aceasta informatie este adevarata, insa exista de fapt doua tipuri de substante. Unele, ale caror molecule sunt prea mari, care nu patrund in piele si moleculele mai mici, care sunt absobite. Un exemplu ar fi nicotina, care patrunde prin piele - plasturii cu nicotina, si insulina, care nu este absorbita, astfel ca bolnavii de diabet isi pot lua doza necesara numai injectabil.

4. Pielea se exfoliaza singura, nu are nevoie de tratamente. Asa ar trebui in mod normal, insa din pacate nu asa functioneaza procesul de reinoire celulara. De aceea, pielea are nevoie de un mic „ajutor". De un produs care contine AHA (acid glicolic, acid lactic etc.) sau BHA (acid salicilic, a nu se confunda cu acidul acetilsalicilic - aspirina), si care exfoliaza delicat si eficient! Ca sa intelegi mai bine, procesul de regenerare incetineste o data cu inaintarea in varsta. Astfel, pielea copiilor se regenereaza o data pe saptamana, in timp ce la 20 de ani procesul de reinoire celulara apare o data la trei saptamani.

5. Pielea uscata se rideaza mai usor si mai repede! Toate reclamele par sa spuna acelasi lucru, insa in realitate aceasta afirmatie este falsa. Factorii care cauzeaza riduri sunt: expunerea la soare fara protectie, poluarea, factorii genetici, expresiile faciale, dereglarile hormonale si pierderea rapida in greutate.

6. Acneea poate fi tratata in cateva zile! Ar fi minunat sa fie asa, dar cu toate stim ca aceasta afirmatie este departe de adevar. Acneea usoara poate fi tratata cu acid salicilic sau benzoil peroxid insa nu te astepta ca aceasta sa dispara peste noapte. Daca te confrunti cu acnee severa apeleaza la un specialist.

7. Retentia de apa cauzeaza celulita. Nu exista cercetari in domeniu care sa arate acestu lucru. De fapt, celulele adipoase contin doar 10% apa, asa ca daca urmezi cure care promit diminuarea retentiei de apa nu te astepta sa scapi de celulita. Desigur, apa in exces te poate face sa crezi ca te-ai ingrasat cu un kilogram insa nu influenteaza cu nimic aspectul de „coaja de portocala".

8. Cicatricele superficiale se pot vindeca mai repede daca aplici vitamina E pe piele. Cercetarile au aratat ca pielea nu are parte de niciun beneficiu in urma aplicarii constante a vitaminei E. Pentru rani superficiale poti folosi gel pur de aloe vera. Pentru cicatricele post acnee poti folosi exfolianti precum AHA sau BHA insa numai daca acneea s-a vindecat, fiindca nu este recomandata utilizarea acestor acizi pe rani deschise.

9. Cresterea parului poate fi stimulata de anumite ingrediente. Substante precum ardeiul iute, zincul sau ceaiul verde pot influenta cresterea parului, insa este vorba de un procent foarte mic. Substantele care functioneaza cu adevara se pot procura numai cu reteta, in urma unui consult de specialitate. Acestea sunt: minoxidi si finasteride.

10. Iritatiile post epilat se amelioreaza daca aplici crema de galbenele. E adevarat ca extractul de galbenele este cicatrizant insa mai bine aplici o lotiune dezinfectanta. Daca iritatia se agraveaza, poti utiliza o crema ce contine cortizon. Poti utiliza si un unguent care contine benzoil peroxid.

Pont JOY: Prepara-ti si tu o lotiune pentru iritatiile dupa epilat urmand reteta Paulei Begoun: amesteca 2 pastile de aspirina, pisate in prealabil, cu 2 linguri de apa si doua de glicerina citrica. Pune solutia intr-un recipient cu pulverizator si aplic-o dupa epilat.

sursa http:  www.e-joy.ro detalii-articol stiri adevarul-despre-frumusete-10-mituri-desfiintate.html

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking