Nucile si sanatatea

Postat de RuxyRux in Alimente
12 Dec 2010

Nucile :


Considerate un " super aliment", sunt cele mai nutritive nuci, bogate in acidul alfa-linoleic si omega 3.
Omega 3 reduce riscul bolilor cardiace, a diabetului, tensiunii, obezitatii si al depresiei cronice.
Studiile au aratat faptul ca cei care includ in dieta lor nucile, pot reduce colesterolul rau si pot tine in frau diabetul. Sunt bune consumate in salate, tartine si ca atare.

Migdalele:


Aceste nuci au o concentratie ridicata de proteine zinc si calciu sunt o sursa bogata de vitamina E, calciu , magneziu, fier si potasiu. Si ele pot reduce colesterolul rau. Se pot folosi la prajituri, creme, se poate face laptedin ele sunt excelente in orice preparat.

Nucile braziliene:


Sunt foarte bogate in seleniu care este o sursa recunoscuta de antioxidanti. Imbunatatesc tonusul organismului si performantele mentale. Sunt o sursa importanta de cupru, zinc, magneziu si fier. Faceti din ele lapte sau folositi-le in tartine.

Caju:


La fel ca si alte nuci, caju sunt o sursa importanta de proteine si fibre. Bogate in vitamine si minerale: Vit. B, potasiu, fosfor, seleniu si cupru. Se pot folosi in foarte multe retete. Pot fi facute " branza"( de caju desigur), tartine, prajituri cu branza, inghetate, etc.

Nuci pecan:


Zinc, Vitamina E, Vitamina A, sunt numai cateva din beneficiile pe care ni le ofera. S-a demonstrat ca ele imbunatatesc dieta pentru scaderea colesterolului rau. Faceti cu ele un lapte interesant, folositi-le in salate sau adaugati-le la prajituri.



Alunele de padure:


Inca o data, o buna resursa pentru scaderea colesterolului. In afara de proteine, fibre si fier, aceste nuci ne aduc la masa si vitaminele B si C. Grozave in deserturi si paine.



Nucile de pin:


Benefice pentru sistemul cardiovascular sunt pline de Calciu, Vit D, B si A. Ele sunt foarte bune pentru ochi si pentru intreg sistemul imunitar. Sunt un inlocuitor grozav al parmezanului adaugand savoare oricarui preparat.

Nucile macademia:


Una dintre putinele nuci care contine acidul palmitoleic. Este stiut faptul ca reduce grasimea, prin activarea metabolismului. Sunt de asemenea bogate in Vit A, omega 3, tiamina, riboflavina, niacina si fier. Minunate in deserturi, creme, tartine si salate.

Candva credeam cu totii ca trebuie sa ne tinem departe de ele, deoarece sunt alimente foarte grase. Acum au devenit parte importanta in dieta noastra zinica, in mod special pentru beneficiile pe care ni le ofera in pastrarea sanatatii.

Sursa:

Raw Food: Know Your Nuts

by Susan( traducere by Ruxy)

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking