Visinele si sanatatea

Postat de Bunica in Fructe
9 Iul 2011

Consumate proaspete sau sub forma de compot, dulceata,sirop, suc,in tarte, visinele sunt fructe de sezon de care este bine sa profitam. Sunt bogate in  apa,zaharuri,saruri minerale( potasiu,fier, fosfor, calciu, magneziu, cupru, zinc),vitamine(A,B1,B2,B9,C,E,PP)si caroten si au 59kcal/kg.

Visinele ajuta la detoxifierea organismului, in special a rinichilor, si sunt indicate in curele de slabire. Ele scad nivelul colesterolului rau, al trigliceridelor, al acidului uric din sange, dar si riscul aparitiei diabetului. Aceste fructe acrisoare previn aparitia gutei si a efectelor stresului la nivel celular, stabilizeaza ritmul cardiac si contribuie la sanatatea pielii.

  Diabeticii, pletoricii, cardiacii si obezii isi pot ameliora sanatatea daca tin o cura cu visine( se consuma o jumatate de kilogram de fructe timp de uau-doua zile pe saptamana, fara a se manca altceva). In plus, aceste fructe pot fi de un real ajutor si in afectiuni ale stomacului si cailor respiratorii, contribuie la ameliorarea constipatiei, au rolul de a reface fibrele musculare, ajuta organismul sa se relaxeze si au efect antiinflamator si analgezic.

  Sucul de visine, obtinut prin pasarea fructelor, are un efect asemanator cu unele cu unele medicamente antiinflmatorii nestoroidiene, fiind recomandat in afectiuni inflamatorii insotite de durere , precum artrita, guta , dureri musculare, dureri de spate, stari febrile, boli vasculare, bronsite, astm, indispozitii psihice si insomnie.

Atentie!

300g de visine mancate in fiecare zi, pot reduce grasimea de pe abdomen.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking