Obiceiuri ciudate de Crăciun

Postat de Satisfyyourcravings in Bucataras hai hui
17 Dec 2012
Obiceiuri ciudate de Crăciun

Sub titlul "Tradiţii bizare de Crăciun", revista Historia a adunat într-un articol punctual cele mai puţin obişnuite obiceiuri din preajma Crăciunului. 

Conform articolului publicat în ediția online a revistei, în Japonia, de Crăciun se mănâncă produse KFC, iar în Austria, oameni costumați, de cele mai multe ori sub influența băuturilor alcoolice, aleargă pe străzi și lovesc cu bâta ce nimeresc, pentru a-i "pedepsi pe cei care nu au fost cuminţi". 

Seria continuă cu Finlanda unde se pomenesc morţii şi se încheie cu Ţara Galilor unde participanţii la sărbătoare se insultă liric. 

Nu pot să ignor menţionarea tradiţiei olandeze de Sinterkaals, în care Moş Nicolaie este însoţit de Zwarte Piet sau Pieten, companionul său de încredere cu care iese pe străzi și împarte mici biscuiți rotunzi numiți Kruidnooten și care conțin cardamom, piper, scorțișoară, nucșoară. Acești biscuiței sunt împărțiți tuturor celor prezenți pe stradă indiferent de vârstă, însă copii sunt privilegiați și sunt încurajați să-și vopsească complet fața cu negru și să poate un costum special, pentru a semăna cât mai mult cu Zwarte Pieten (Piet cel Negru). 

Procesiunea este însoțită de fanfară și mașini de epoca, dar și de poliția ecvestră. Zilele următoare, persoane deghizate ca Zwarte Pieten colindă orașul pentru a aduna donații pentru cei mai puțini norocoși. 

Dacă v-am trezit interesul, puteți găsi articolul integral pe http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/traditii-bizare-craciun

P.S. În imagine, strada Witte de Wit din Rotterdam ocupată de procesiunea de Sinterklaas.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking