Parcul Toroc- statiune balneara

Postat de lili in Bucataras hai hui
4 Oct 2010
Parcul Toroc- statiune balneara

La salina de la Ocna Dej situata chiar in intravilanul orasului Dej, (urmand drumul national Beclen-Dej-Gherla-Cluj) e usor de ajuns."Parcul Toroc" din Dej, aflat la ceva distanta de Ocna Dej, loc in care apa sarata se gaseste din abundenta, a beneficiat de sprijin PHARE, iar primarul Dejului a fost prin anii 2005, unul dintre promotorii marelui proiect al "tinutului sarii" plin de "parcuri balneare".

Toate drumurile, aici la Dej, nu duc la Roma, ci la Parcul Toroc, orasul e literalmente impanzit de panouri si benere indicatoare. E imposibil sa nu ajungi acolo. Chiar si-n localitatile din jur se stie despre acest parc. In Dej, care e un oras destul de intortocheat, dar nu foarte mare, ca sa urci pe dealul Torocului, intri pe o sosea in serpentina, bordata pe ambele parti de locuinte care unele au si camere de inchiriat... Mai greu e sa te strecori printre masinile parcate de-a lungul soselei, care vestesc deja apropierea complexului balnear. Parcarea e mare de altfel, in zilele caniculare, e plina, insuficienta!

Parcul e compus dintr-un mare lac sarat, in care la o adica, incape "tot Dejul" si un complex bine conceput, foarte animat si frumos colorat in albastru, de piscine pentru copii. Piscinele au diferite forme geometrice si sunt dotate cu "cascade de apa".

Parcul Toroc este situat  intr-o depresiune in trepte, unde turistul isi aseaza cerceaful, sezlongul de lemn  sau se aseaza pe un cearceaf direct pe "iarba verde de acasa" sau pe pietris.

Parcul poseda un pavilion balnear, o terasa, un lac sarat si o piscina cu apa dulce si cu jacuzzi si terenuri de sport. Este  si o adevarata baza sportiva a orasului, aici existand terenuri de minifotbal, volei, baschet, tenis, volei cu piciorul si bedminton, fiecare dispunand si de instalatie de nocturna. Pavilionul interior iti ofera un bazin cu apa dulce si cateva instalatii de jacuzzi, mereu aglomerate. Pe terasa si la barul din incinta gasesti alimente si bauturi. Grupurile sanitare si vestiarele sunt curate si bine ingrijite.

Ce mai...este foarte frumos!!!!Va invit sa il vizitati!!!!

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking