Pizza cu napi

Postat de RadaMateescu in Tehnici
1 Apr 2013
Pizza cu napi

Va prezentam o reteta de pizza cu napi foarte sanatoasa si cu o aroma deosebita. Pizza a devenit demult unul dintre cele mai populare feluri de mancare din lume, atat livrarea de pizza la domiciliu, cat si gatitul ei acasa fiind niste optiuni viabile pentru a consuma mancare sanatoasa, daca pizza este gatita ca la carte.

Ingrediente necesare: blat de pizza de 30 centimetri, pre-copt doua linguri de pasta de tomate 24 napi ulei de masline (cam o treime de cana) busuioc proaspat, taiat sare si piper doua capatani de usturoi pisat mozzarella rasa Parmezan

Modul de preparare: Dupa ce au fost spalati, napilor trebuie sa li se taie varfurile si tulpina. Frunzele acestora trebuie smulse pana cand cele galbene raman in centru. In continuare, cuptorul trebuie preincalzit la 230 de grade Celsius. Apoi, trebuie incins uleiul de masline la o temperatura medie, dupa care se adauga usturoiul si pasta de tomate, amestecandu-se pentru aproximativ doua minute. Peste toata compozitia se adauga napii si se amesteca totul pentru inca aproximativ trei minute. Apoi, se acopera cratita, lasandu-se la foc mic inca trei minute. Se adauga busuiocul, sarea si piperul. Amestecul de napi se va imprastia peste crusta de blat, iar apoi se va presara branza. Se coace totul pentru aproximativ 5-8 minute, pana cand branza se topeste si devine aurie. Pizza este gata !

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking