Pizza Tonno Ciuff cu vin

Postat de RadaMateescu in Tehnici
5 Apr 2013
Pizza Tonno Ciuff cu vin

Va prezentam o reteta gustoasa de Pizza Tonno Ciuff cu vin.

Vinul, pe langa faptul ca poate fi baut, poate fi folosit si la gatit, in compozitia anumitor feluri de mancare. Indiferent ca este gatita acasa, servita la restaurant sau chiar daca sunteti adeptii comenzilor de pizza la domiciliu, aceasta reteta de pizza nu trebuie ratata sub nici o forma.

Ingrediente necesare:

 

  •     faina
  •     ulei
  •     1 ou
  •     drojdie
  •     lapte
  •     branza rasa
  •     1 conserva ton in ulei
  •     1 ceapa marisoara
  •     pasta de rosii
  •     sare, curry, piper
  •     masline
  •     zeama lamaie
  •     putin vin alb

 

Mod de preparare: Se face aluatul din faina, o canita lapte, ou, 2 linguri de ulei, drojdie, sare, putin zahar, la care se adauga 3 linguri mari de branza uscata sarata si rasa. Se framanta bine, dupa care se lasa la crescut 30 minute. In acest timp se toaca ceapa si se prajeste in uleiul conservei de ton pana ce devine cristalina. Se adauga un praf de curry apoi pasta de tomate, aproximativ 5 linguri. Daca e prea seaca compozitia, se mai adauga apa, dar nu prea multa. Se da astfel un clocot si se toarna tonul din conserva si un pahar de vin alb. Se mai da un clocot, dupa care compozitiia se pune pe aluatul intins si se lasa la cuptor 40 minute.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking