Pizza de 4.000 de dolari si ... alte mincaruri scumpe

Postat de alinutza1983 in Bucataras in oras
27 Noi 2010
Pizza de 4.000 de dolari si ... alte mincaruri scumpe

TRUFELE DE ALBA- ( ITALIA )- cresc in Langhe -Piedmont - nordul Italiei si au culoarea aurului alb, fiind socotite cele mai gustoase trufe din intreaga lume . De cele mai multe ori , acestea ajung sa fie vandute prin licitatie. Una din cele mai spectaculoase achizitii a fost consemnata la Londra, cand 1,2 kg trufe s-au vandut cu 105 000 de dolari.

 

PIZZA DE 4 000 DE DOLARI  - Caviar,homar, somon marinat in coniac, medalioane de caprioara, mozzarella si un praf de aur sunt ingredientele celei mai scumpe pizza din lume. Chef-ul Domenici Crolla a creat pizza Royale 007 pentru premiera filmului Jame's Bond Casino Royale. Pizza a fost licitata ulterior pe eBay , intr-o actiune caritabila , si vanduta cu 2150 de lire ( cca 4 000 de dolari ).

 

OMLETA CU HOMAR SI CAVIAR- Restaurantul Parker Medridien din New York are in meniu cea mai scumpa si savuroasa ( se pare ) omleta; aceasta are in compozitie 6 oua, un homar intreg si caviar Sevruga si se vinde la micul dejun cu 1000 de dolari.

 

CURRY-UL COMOARA APELOR- are la baza cateva din cele mai scumpe ingrediente: homar, scoici ,trufe albe,caviar si praf de aur si este reteta home-made a chef-ilor de la braseria Bombay, din Londra. O portie de astfel de curry costa 2 273 de euro.

 

In aceeasi categorie mai intra si alte" minunatii " cum ar fi : cartofii Bonote din Noirrmoutier, fertilizati doar cu alge de mare si vanduti cu 500 euro pe kg, ciupercile japoneze Matsutake vandute in ambalaje de 400 gr. cu 1000 de euro sau renumita carne de vita Wagyu, al carei pret de vanzare ajunge pana la 160 de dolari pe kg.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking