Pomelo sau regele fructelor

Postat de SanatateAcasa in Fructe
8 Feb 2012

Ajuta in pierderea in greutatea

Bogat in fibre naturale, acid ascorbic si apa, pomelo astampara si cea main napraznica senzatie de foame. Se digera foarte usor si ajuta in pierderea in greutate si mentinerea acesteia pe termen lung. Cu alte cuvinte, pomelo poate fi un aliment-minune in dieta de slabire, intrucat furnizeaza organismului si multe vitamine si minerale, Este bogat in vitamina C si bioflavonoizi.

Gratie acidului ascorbic, pomelo intareste sistemul imunitar, previne oxidarea celulara, ceea ce ne indreptateste sa spunem ca pomelo este un aliment insemnat in prevenirea cancerului.

Apa si acidul ascorbic ajuta si in eliminarea toxinelor si a resturilor de mancare. Astfel, cura pe baza de pomelo se poate urma de 1-2 pe an, pentru a va elibera organismul de toxine si resturi de mancare, dar si pentru a slabi. Caci, da. Pomelo ajuta in pierderea greutatii, dar si mentinerea in forma pe termen lung, caci pomelo vitamineaza organismul, il tnifica, cinfera energie si bunadispozitie, ofera un strop de sanatate.

In plus, pomelo ajuta in dibate, insomnie, febra, senzatie de gat iritat, usureaza digestia si intareste arterele. Confera stralucire si elasticitate pielii.

Un fruct, o multime de meniuri

Pomelo poate fi servit proaspat, curatat de coaja, caci numai astfel isi pastreaza o mare parte din nutrienti. Pulpa se poate rupe usor in bucatele mici, acestea fiind adaugate in salata de legume, conferind prospetime si culoare. In plus, se poate servi sub forma de suc, se poate adauga in deserturi, salate etc.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking