Cura cu kiwi

Postat de SanatateAcasa in Alimente
13 Feb 2012
Cura cu kiwi

 

Proprietati

Kiwi, originar din China, este unul dintre cele mai iubite fructe. Este bogat in minerale, vitamine, si are putine calorii. Plecand de la aportul nutrional, consumul de kiwi pe perioade lungi este asociat cu scaderea in greutate, este recomandat in obezitate, in vindecarea leziunilor, in inflamatie, in vindecarea ranilor, in prevenirea cataractei, in anularea actiunii radicalilor liberi, fiind o sursa importanta de antioxidanti, lucru care il transforma intr-un aliment anti-cancer. De asemenea, este un tonic, mai ales pentru copii, cuprul din el il recomanda in alimentatia micutilor, in perioda de crestere.

Contine fibre benefice, acestea previn diabetul si bolile de inima, reduce riscul de orbire. Nu in ultimul rand, kiwi este bun pentru stimularea sistemului imunitar, in special in perioada de raceala si gripa.

Ce include kiwi de este atat de bun? Acest fruct micut, cu perisori, contine: vitamina C (doza pentru o zi la un aldult), vitamina E, vitamina B2, vitamina B3, vitamina A, fibre si acizi organici. In plus, un fruct nu are mai mult de 45 de calorii.

Metode de administrare in cura

Cura poate fi tinuta doua saptamani, fiind servit in fiecare dimineata, inainte de masa, la pranz si seara. Kiwi poate fi servit in stare proaspata, sub forma de suc, in salate. Daca il serviti proaspat, taiati-l pe jumatate, nu inainte de a-l spala bine, apoi servit miezul sau pulpa fructului cu o lingura.

Se poate servi si in timpul mesei. Cantitatea recomandata intr-o cura este de 100-250 de grame pe zi.

 

sursa foto: http://www.sxc.hu/

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking