Provocarea GastroArt - Rețete românești vechi în reinterpretarea bucătărașilor

Postat de Bucataras in Concurs
11 Iul 2018
Provocarea GastroArt - Rețete românești vechi în reinterpretarea bucătărașilor

Bucătărași, atât vreau să știu, sunteți gata pentru noi provocări frumoase? :)

De ce va întreb, deși bănuiesc eu cam care e raspunsul: de astăzi, prietenul nostru, jurnalistul Cosmin Dragomir de la Gastroart.ro va avea pentru voi, în fiecare săptămână, câte o provocare culinară specială.

De ce specială? Pentru că este o ocazie de a afla lucruri interesante despre gastronomia românească veche pe de o parte, iar pe de altă parte de a testa rețete vechi, majoritatea puțin sau deloc cunoscute, pe care vă invităm să le adaptați și, dacă vă plac, să le introduceți în meniul vostru.

Pe Cosmin Dragomir am avut ocazia să îl cunoștem mai bine cu ocazia jurizării Rețetei Anului 2017 și cu ocazia Picnicului bucătărașilor de la începutul acestei veri. Ne-au plăcut poveștile lui, îi admirăm cercetările și părerile lucide și bine documentate despre gastronomia veche și actuală și credem că acest tip de jurnalism merită încurajat.

GastroArt este prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). Platforma conține o bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Proiectul Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil.

Acestea fiind spuse, sper că v-am fpăcut curioși și revin cu întrebarea inițială: sunteți gata pentru noi provocări frumoase?

Cosmin vă povestește aici care este provocarea GastroArt a primei săptămâni.

Eu vă pot dezvălui doar care este PREMIUL SĂPTĂMÂNII pentru prima provocare GastroArt:

  • Un exemplar al cărții „Bucătăria română. Carte coprinzătoare de mai multe rețete de bucate și bufet 1865” de Christ Iónnin ediție îngrijită și adnotată de Simona Lazăr este prima reeditare a unei cărți cu rețete din 1865, singurul volum culinar publicat în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza.

Cartea beneficiază de peste 200 de note de subsol, prefață, studiu introductiv, tabel de măsuri. Este prima carte care folosește terminologia bucătărie română, dar conține și preparate din rețetarul universal.

  • Oala inalta 22cm + capac DuettoTefal

CUM PARTICIPI:

- Provocarea începe în fiecare miercuri, iar înscrierile rețetelor se fac până marți, la ora 23.59

- Participă la concursul săptămânal toate rețetele care au mentionat în descriere "Provocarea GastroArt" și respectă tema concursului: reinterpretarea rețetei propuse ca provocare în săptămâna respectivă

Câștigătorul săptămânii:

Câștigă premiul săptămânal bucătărașul a cărui reinterpretare este cea mai bună din punct de vedere tehnic, estetic și al inovației.

Juriul va fi format din echipele Bucătăraș.ro și GastroArt.

Vă urez mult succes la a descoperi lucruri interesante, la a testa și la a vă pune la încercare imaginația, pentru a reinventa vechiul în formele cele mai gustoase și mai originale. Sunt sigur ca veși găsi multă bucurie în această provocare, care este legată de pasiunea supremă a bucătărașilor: gastronomia!

Vezi provocarea Săptămânii 1 (11-17 iulie)!

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Video
Retete la 20 lei
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooking
Retete diabetici
Kamis