Radu Popovici este de azi special-guest pe www.bucataras.ro

Postat de Bucataras in Cu de toate
11 Dec 2010
Radu Popovici este de azi special-guest pe www.bucataras.ro

 L-am cunoscut in urma cu un an la un seminar culinar si-l consider pe Radu Popovici unul dintre reperele PREMIUM ale blogosferei culinare din .ro.

Incepind de azi se alatura echipei de bucatarasi si speram sa fie inceputul unei colaborari frumoase. Va rog sa lecturati rindurile de mai jos pentru a-l cunoaste mai bine pe Radu Popovici.

Bun venit, Radu, alaturi de cea mai frumoasa si vesela comunitate culinara, comunitatea bucataras.ro!

"Ma numesc Radu Popovici si sunt unul dintre pasionatii de gastronomie.
Radu Popovici
Desi am absolvit si scoala de specialitate (cursurile THR), ma consider mai mult un autodidact, caci cred cu tarie ca trebuie sa te informezi continuu si sa experimentezi permanent ca sa ajungi sa fii un bun bucatar. Simpla diploma nu-ti serveste la nimic.
M-am apucat de bucatarit in urma cu cativa ani, dupa o calatorie in Asia. Am intalnit acolo ingrediente pe care le vedeam pentru prima oara si o mancare cu gusturi, arome, culori si texturi care m-au uluit. Mi-am dat brusc seama ca zeci de ani la rand, am mancat iar si iar, aceleasi feluri care de mult nu-mi mai ofera (demult) nici o surpriza.
M-am intrebat cum sunt oamenii care gatesc atat de diferit de ceea ce am mancat la mama acasa si mi-am dorit sa-i cunosc. Am reusit s-o fac prin intermediul bucatariei, caci zicala care spune: “cultura unui popor se poate zari prin fereastra intredeschisa a bucatariei sale” este foarte adevarata. Religia, relieful, resursele, istoria, tehnologia, toate se regasesc in felul in care un popor isi pregateste masa. Gatitul a devenit unul dintre modurile mele de a cunoaste lumea si de a o intelege.

Retetele preparate de mine nu sunt destinate restaurantelor simandicoase, ci meselor cu prietenii si familia. Ele pot fi motivul intalnirilor cu cei dragi si modul in care le poti darui cateva clipe placute, ca si unul dintre felurile in care le poti povesti ceva despre lume.
Daca doresti sa poti face asta oricand, daca vrei sa impartasesti ceva ce ai facut cu pasiune, atunci acest blog ti se adreseaza tie.

Prietenii m-au sfatuit sa detaliez un pic despre experienta mea culinara, ca sa fiu luat mai in serios. Desi cred ca cel mai important lucru cand faci ceva este pasiunea, nu o lista de activitati bifate, desi nu urmaresc neaparat sa fiu luat in serios, totusi, in momentul in care mai multe persoane imi spun sa ma duc “la culcare”, ma conformez si “imi fac patul”.

Prin urmare:
- am absolvit in 2010 cursurile de bucatar organizate de THR
- gatesc de vreo 7 ani
- am tradus 14 volume culinare pentru editura Readers Digest
- am avut rubrici in revistele culinare “Secrete de chef”si “La Cucina”, ambele disparute in acest moment
- am rubrici culinare in revistele “Horeca” si “Romanian Wine Art”
- am rubrica “Asia Café” in site-ul gustos.ro
- am fost realizatorul (si prezentator, scenarist si bucatar) a 2 emisiuni, cu peste 70 de episoade impreuna, la postul culinar Brava TV
- am aparut, in diverse emisiuni culinare, la Pro TV, TVR si Euforia TV
- am absolvit cursuri de gatit la Bangkok si Phnom Penh
- am colaborat cu “Riso Scotti”, pentru care gatesc retetele oferite de site-ul www.risoscotti.ro
- colaborez cu “Singer Romania” pentru care sunt consultant in domeniul culinar; de asemenea, gatesc pentru site-ul lor, http://www.vitacook.ro
- mi-am deschis recent propria scoala de bucatari amatori
- am castigat concursul “Bucatarul cel mai creativ” organizat de Mega Image
- scriu o carte despre bucataria asiatica… e aproape gata, dar tot o mai asezonez din cand in cand. Parca nu-mi vine sa ma despart de ea.

Atat deocamdata, sper ca, in viitor, sa tot adaug la randurile de mai sus"

Pagina lui Radu pe bucataras.ro o gasiti aici: www.bucataras.ro/radu_popovici

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking