Regenerarea ficatului

Postat de Sidy in Cu de toate
21 Feb 2015
Regenerarea ficatului

Sucul de sfeclă, morcov si nuci este unul din cele mai eficiente elixiruri,recomandat in zilele noastre de tot mai mulți nutriționiști si specialisti din intreaga lume. Acționează ca un adevarat panacea asupra sângelui și ficatului, întărește imunitatea, curăță organismul de toxine, combate cancerul si mai mult decat orice ajută la regenerarea ficatului. Toți cei bolnavi de cancer ar trebui să bea zilnic suc de sfeclă, cu morcov, măr, țelină sau lămâie, sau simplu.

 

 

 

Reteta elixirului pentru regenerarea ficatului

 

 Ingrediente: 

 

- 1 sfeclă roșie

 

- 3-4 morcovi de marime medie

 

- 2 fructe de kiwi

 

- 1 ceașcă cu miez de nucă

 

 

 

Prepararea bauturii 

 

Ingredientele enumerate mai sus ajung pentru o doză zilnică de suc. Pentru prepararea elixirului, aveți nevoie de un storcător (preferabil manual fiindca este mai eficient), robot sau blender. Sfecla, fructele de kiwi și morcovul se curăță de coajă,se taie cubulețe mici și se pun în aparat.  Sucul obținut se bea intr-o singura repriza, dimineața pe stomacul gol, sau pe parcursul unei ore,in intervalul dintre mese. Persoanele care tin cure de slabire pot înlocui una din mesele zilei cu acest elixir magnific.  Preparați acest suc proaspăt în fiecare zi. 

Cura de regenerare a ficatului durează 6 săptămâni, și se poate face de 3 ori pe an

 

Indicațiile terapeutice  

 

Acesta bautura este recomandata următoarelorpersoane: 

- Persoanelor care fumează sau consumă alcool zilnic 

- Persoanelor bolnave de cancer 

– Persoanelor cu imunitatea scăzută 

– Persoanelor supraponderale 

– Persoanelor care suferă de afecțiuni hepatice sau biliare 

– Persoanelor care iau antibiotice 

– Femeilor care iau anticoncepționale 

– Bolnavilor cronic, care urmează un tratament medicamentos de lungă durată 

– Persoanelor care suferă de insomnie 

– Persoanelor care sunt afectate de oboseală cronică sau suprasolicitare fizicăși intelectuală.

 

Sucul de sfeclă roșie este o sursă bogată de fitonutrienți precum betaina, care are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante puternice, cuplate cu un efect stimulator asupra mai multor procese detoxifiante de la nivelul ficatului. Betainaajută la regenerarea celulelor ficatului, și la curățarea depozitelor de grăsime cauzate de consumul de alcool.

 

 Sucul de morcovi este un puternic alcalinizant, plin de vitamine și minerale, cu proprietati detoxifiante ajutănd la eliminarea deșeurilortoxice acumulate în ficat. Conține foarte multe vitamine și minerale care ajută inclusiv la curățarea sângelui de substanțe contaminante, la curățarea pielii și la îmbunătățirea vederii: Vitamina C, Vitamina K, Vitamine B, calciu și magneziu. 

 

Kiwi este unul din cele mai bune surse de Vitamina C și E, importante pentru ficat. Consumat sub formă de suc, kiwi și substanțele sale nutritive sunt raid absorbite de corp. Consumul de kiwi previne de asemenea ficatul gras, cancerul și alergiile. 

 

Nucile curăță ficatul și hrănesc creierul. Sunt o sursă fabuloasă de proteine, antioxidanți, acizi grași Omega-3, minerale și vitamine. 

Proteinele sunt esențiale pentru persoanele care au ficatul afectat, întrucât eleajută la formarea de noi celule, repararea țesuturilor și buna funcționare a sistemului imunitar. Antioxidanții sunt și ei importanți pentru sănătate  ficatului, deoarece ajută la neutralizarea radicalilor liberi, care pot afecta celuele hepatice.

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking