Reguli de buna dispozitie

Postat de gurita_ta2005 in Bucataras eFeminin
13 Ian 2012

1. Fii spontana
Traieste clipa! Pornirile impulsive iti vor readuce zambetul pe buze. Lasa deoparte planurile stricte si socotelile plicticoase. Urmeaza-ti pornirea de moment si sparge rutina - fa o vizita neprogramata la cosmetica, suna-ti prietenele si mergi cu ele in oras; sau, daca esti foarte activa de obicei, ia o pauza. In mod sigur te vei simti mult mai bine!

2. Construieste-ti visuri
Lasandu-te prinsa in hatisul grijilor zilnice, este foarte usor sa uiti de visurile de viitor. Seara, dupa ce ai incheiat toate treburile, ia-ti o pauza de jumatate de ora, inchide ochii si gandeste-te la unul dintre visurile pe care le-ai avut sau le ai. Incearca sa vizualizezi ceea ce iti doresti pentru viitor: unde vei fi sau ce vei face peste un an? Vei calatori in alte tari? Vei avea un nou loc de munca? O casa mai mare? Vei fi indragostita? Fa o lista cu etapele pe care le poti urma ca sa iti indeplinesti visul. Fara nici un dubiu, aceasta atitudine iti va ridica moralul.

3. Fii generoasa
Poti sa iti redirectionezi atentia de la propria persoana catre o persoana straina, careia sa ii dai o mana de ajutor. Poti cauta pe Internet idei ca sa iti pui generozitatea in practica. Nici sa devii voluntar intr-o asociatie de ajutorare a orfanilor sau batranilor nu este o idee rea. Vei cunoaste si problemele altor persoane, iar sentimentul de a fi buna si generoasa iti va aduce zambetul pe buze.

4. Fii vesela
Cercetarile in domeniu au aratat ca rasul este un stimulent pentru imbunatatirea starii generale de spirit si nu doar un efect al acesteia. Rasul elibereaza endorfinele - "substantele fericirii"! - si te ajuta sa iti depasesti blocajele psihologice. Razand, vei reinvata sa te joci si sa interactionezi mai firesc si mai creativ cu cei din jur.

5. Bucura-te de aerul curat
Daca este lipsit de soare, organismul nostru nu mai poate produce vitamina D, una dintre cele care aduc buna-dispozitie. Dar nu este vorba numai despre soare. Aerul curat, peisajul natural si schimbarea de peisaj in sine iti pot imbunatati substantial starea de spirit. Deci, iesi la aer mai des si pentru mai mult timp!

6. Retraieste amintirile placute
Cand te simti trista sau lipsita de motivatie si de incredere in tine, ia albumul foto si priveste imaginile in care erai mai fericita. Incearca sa retraiesti acele momente si sa regasesti starea de spirit de atunci. Unii cercetatori au demonstrat ca fotografiile "fericite" iti pot imbunatati dispozitia cu 22% mai mult decat consumarea unui pahar cu vin.

7. Zambeste
Ti se intampla prea des sa fii prost dispusa? Un simplu zambet, chiar daca - sau mai ales atunci cand - ti se pare ca nu ai nici un motiv, iti poate inveseli intreaga zi. Zambeste-ti dimineata in oglinda, zambeste vecinei de la parter, zambeste unui necunoscut de pe strada. Poate ca zambetul iti va fi intors, iar asta te va binedispune?

Este in avantajul tau!
Cel mai simplu si mai rapid mod de a te simti mai fericita este sa imbratisezi o persoana draga. In momentul imbratisarii, organismul tau elibereaza o mare cantitate de oxitocina si endorfine (altfel spus, hormonii fericirii) si, aproape instantaneu, te vei simti mult mai bine.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking